Apple’dan yenilik rüzgarı: Akıllı gözlükler ve kameralı AirPods’lar yolda

Vision Pro'nun ardından giyilebilir teknoloji alanında yeniliklerine devam eden Apple, yapay zekâ destekli yeni akıllı gözlükler ve kamera donanımlı AirPods üzerinde çalışıyor.

Giyilebilir teknoloji sektörünü genişletmenin yollarını araştıran Apple, geçtiğimiz günlerde giyilebilir artırılmış gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu satışa sunmuştu. Birçok kişi böyle bir hamlenin gereksiz olduğunu, Vision Pro’nun başarısız bir proje olarak kalacağını düşünüyordu. Fakat kullanıcılardan gelen dönütlere göre giyilebilir teknolojiler, henüz çok geliştirilmeye ihtiyaçları olsa da, umut vadediyor.

Son duyumlara göre ise Apple, giyilebilir teknoloji ürünlerini genişletmeye ve geliştirmeye karar verdi. Apple, AirPods’lara yeni özellikler getirmeyi ve akıllı gözlük, yüzük gibi cihazlar üzerine çalışmayı planlıyor.

YENİ AKILLI GÖZLÜKLER YOLDA

Şimdiye kadar Apple’ın pek çok hamlesini sızdıran Bloomberg’in muhabiri Mark Gurman’ın aktardığına göre Apple, yeni akıllı gözlükler üzerine çalışıyor. Gurman’a göre Apple’ın popüler kulaklığı AirPods’un yerini alabilecek özelliklere sahip olan bu gözlüklerde kamera da olacak.

Bu gözlüklerin AirPods’lardan daha iyi yapay zekâ destekleri ve daha uzun pil ömrü olması bekleniyor. Fakat Vision Pro’nun ucuz bir alt versiyonuymuş gibi duran bu gözlükler, Vision Pro ile yarışamayacak bile. Çünkü Vision Pro’larda bulunan şeffaf ekranlar ile artırılmış gerçeklik özelliği sağlanıyor. Bu yeni gözlükler ise sadece kamera ve kulaklığa sahip olacak, içinde herhangi bir ekran bulunmayacak.

AİRPODS’LARA KAMERA GELECEK

Apple’ın geçen yıl kamera donanımlı AirPods üzerine çalıştığı biliniyordu. Buüu çalışmaya, B798 kod adı verildiği sızdırılmıştı. Şirket bunu başarabilirse, bu AirPods’lar modern AirPods’larla aynı boyutta olacak, ancak kullanıcıların rutinlerine yardımcı olmak için yapay zekâ ile eşleştirilebilecek düşük çözünürlüklü kameralara sahip olacak.

GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİDE YENİ BOYUTLAR

Mevcut ürünleri geliştikçe giyilebilir cihazlar bölümünü güçlendirmenin yollarını arayan Apple yapay zekâya yöneleceğinin sinyallerini veriyor. AirPods’lara kamera eklemek, Apple’ın bu planlarını işaret eden fikirlerden bir tanesi.

Gurman, uzun süredir söylentisi dolaşan Apple akıllı yüzük fikrinin Cupertino’da hâlâ savunucuları olduğunu, ancak Apple’ın hâlâ kanıtlanmamış bir giyilebilir kategori olan bu alanda aktif olarak bir şey geliştirmediğini belirtiyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Arttırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çok daha fazla çalışma yapmış olan Apple’ın, Meta’nın etkileyici, ekranı olmayan akıllı gözlüklerin mümkün olduğunu kanıtlamasıyla, bu alanda ilerlemesi daha mantıklı görünüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com