Harry Potter İzmir’de: Türkiye, İzlanda’yı Kerem Aktürkoğlu ile üçledi

Türk Milli Takımı, UEFA Uluslar B Ligi'ndeki maçında İzlanda'yı ağırladı. İzmir'deki mücadeleye, gözlüklü haliyle Harry Potter'a benzeyen ve gollerine Harry Potter gibi sevinen Kerem Aktürkoğlu damga vurdu. Türkiye, Aktürkoğlu'nun attığı gollerle 3-1 kazanarak 4 puanla grup liderliğine yükseldi.

Türkiye-İzlanda maçına Kerem Aktürkoğlu damga vurdu.

Türk Milli Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında İzlanda’yı ağırladı. İzmir ekibi Göztepe’nin evi Gürsel Aksel Stadyumu’ndaki mücadeleye, geçtiğimiz günlerde Galatasaray’dan Portekiz ekibi Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu damga vurdu. A Milli Takım, attığı gollere roman kahramanı Harry Potter gibi sevinen Kerem Aktürkoğlu’nun hat-trick yaptığı karşılaşmayı 3-1 kazanarak gruptaki puanını 4’e yükseltti. Futbolseverler, İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül’de oynanan maçta tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Milliler, geçtiğimiz cuma akşamı Galler ile deplasmanda 0-0 berabere kalmıştı. Gruptaki diğer maçta ise Galler, Karadağ’ı deplasmanda 2-1 yendi. Türkiye, 4 puan ve averajla ilk sıraya yerleşti. İkinci sırada 4 puanlı Galler yer aldı. 3 puanlı İzlanda üçüncü sıraya inerken; son sıradaki Karadağ henüz puanla tanışamadı.

Kerem Aktürkoğlu, Milli Takım, İzlanda, UEFA Uluslar Ligi

Kerem Aktürkoğlu, İzlanda karşısında Türkiye’yi 1-0 öne geçirdi.

MİLLİ TAKIM MAÇA 1-0 GALİP BAŞLADI

Mücadeleye hızlı başlayan A Milli Takım, 2. dakikada rakip yarı sahada kazanılan top sonrası Kerem Aktürkoğlu’nun attığı güzel golle 1-0 öne geçti. Milliler, gol sonrası oyunun kontrolünü elinde tutsa da skoru arttıracak golü bir türlü bulamadı.

İzlanda, Türkiye, Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında İzlanda ile İzmir’de karşılaştı.

İZLANDA, YİNE DURAN TOPTAN ATTI

Karşılaşmanın 37. dakikasında İzlanda beraberliği yakaladı. Kullanılan köşe vuruşunda iyi yükselen Victor Palsson, kafayla topu ağlara gönderdi. Kaleci Mert Günok, uzak köşeye giden topa sadece bakmakla yetindi. İlk maçta Karadağ’ı evinde duran toplarla 2-0 yenen İzlanda, Türkiye’ye de duran toptan gol atarak bütün gollerini aynı şekilde kaydetmiş oldu. İlk devre 1-1 tamamlandı.

Türk Milli Takımı, İzmir, sevinç, İzlanda

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ikinci maçında İzlanda ile İzmir’de karşılaştı.

İKİNCİ YARIDA KEREM AKTÜRKOĞLU ŞOV

İkinci yarıya da baskılı başlayan A Milli Takım, 52. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun uzak mesafeden attığı şık golle yeniden öne geçti: 2-1. Kerem Aktürkoğlu’nun attığı şık bir gol, öncesinde ofsayt olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmazken; geçtiğimiz günlerde Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan milli futbolcu, 88. dakikada güzel bir gole daha imza atarak geceye damga vurdu.

Kerem Aktürkoğlu, İzlanda, Milli Takım

A Milli Takım, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta İzlanda ile İzmir’de karşılaştı.(Mehmet Özdoğru – Depo Photos)

TÜRKİYE LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Maçta 3 kez Harry Potter sevinci yapan Kerem Aktürkoğlu, Türkiye’yi grupta liderliğe taşıdı. Bu skorla 4 puana ulaşan Türkiye, grubunda 1. sıraya yerleşirken; bir sonraki maçında Karadağ ile karşılaşacak. 3 puanla 3. sırada bulunan İzlanda ise evinde Galler’i ağırlayacak. UEFA Uluslar Ligi’nde maçlar kasım ayında tamamlanacak. İlk sırayı alan UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselecek. Son sırayı alan ülke ise UEFA Uluslar C Ligi’ne düşecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

TÜRKİYE, EKİM 1994’TEN BU YANA BİR İLKİ BAŞARDI

Türk Milli Takımı, İzlanda’yı 3-1 yenerek bir ilke imza attı. Milliler, son maç öncesi 13 kez karşılaştığı İzlanda’ya, sadece Ekim 1994’te Ali Sami Yen Stadı’nda 5-0 sona eren mücadelede birden fazla gol atabilmişti. Bu 13 maçta 8 kez mağlup olduğu rakibini sadece 2 kez yenebilen A Milli Takım, 3 maçta da berabere kalmıştı. İzmir’de oynanan 14. maçı 3-1 kazanan Türkiye, Ekim 1994’ten bu yana rakibine ilk kez bir karşılaşmada birden fazla gol atmış oldu.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com