Yok böyle bir seri! Fenerbahçe Beko Final Four’da

Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off çeyrek final serisi beşinci maçında Monaco'yu uzatma sonucunda 80-79 yenerek tarihinde 6. kez Final Four'a kaldı. Sarı-Lacivertli ekip, mevcut formatta beşinci maçı deplasmanda kazanarak Final Four biletini alan ilk takım olarak da tarihe geçti.

Fenerbahçe Beko, EuroLeague play-off çeyrek final serisi beşinci maçında Monaco’ya konuk oldu. Baştan sona nefes kesen mücadelede Final Four bileti iki takım arasında gidip geldi. Normal süresi 70-70 biten maç uzatmaya gitti. 5 dakikalık uzatma bölümünde 79-77 geride olan Sarı-Lacivertli ekip, Calathes’in bitime 19 saniye kala attığı üçlükle maçı 80-79 kazanarak Final Four biletini aldı. 6. kez Final Four’a kalan Fenerbahçe Beko, mevcut formatta beşinci maçı deplasmanda kazanarak Final Four biletini alan ilk takım olarak da tarihe geçti.

Fenerbahçe Beko, Monaco, Euroleague,

İLK İKİ PERİYOTTA MONACO DAHA İYİYDİ

Karşılaşmaya iyi savunma yaparak başlayan Fenerbahçe Beko, Motley ve Hayes’in basketleriyle öne geçti. İlk çeyrekte son beş dakikaya temsilcimizin 6-5’lik üstünlüğü ile girildi. Karşılıklı basketlerle geçen son dakikalarda üstünlüğü eline geçiren Monaco ilk çeyreği 15-13 önde tamamladı.

İkinci çeyrek Monaco’nun sayılarıyla başladı. Temsilcimiz, Tarık ve Sestina’nın peş peşe attığı üçlüklerle farkı 1 sayıya kadar indirdi. Kalan dakikalarda Guduric, Sestina ve Wilbekin’in kritik basketleriyle oyuna tututan sarı-lacivertliler devre arasına 40-35 geride girdi.

Fenerbahçe Beko, Monaco, Euroleague,

SON İKİ PERİYOT KIRAN KIRANA

Üçüncü çeyreğin ilk beş dakikalık bölümünde Monaco’da Motiejunas’ın sayılarına temsilcimiz Motley, Pierre ve Calathes’in sayılarıyla karşılık verdi. Hayes’in üçlüğüyle uzun bir aranın ardından 48-47’lik skorla üstünlüğü yakalayan Fenerbahçe Beko ardından Monaco’nun üst üste bulduğu 5 sayıya engel olamadı. Çeyreğin kalan dakikalarında Tarık’ın muhteşem performansıyla bir kez daha öne geçen Fenerbahçe Beko son çeyreğe 56-55 üstün girdi.

Kıran kırana geçen son çeyrekte son dakikaya girilirken Fenerbahçe Beko, Wilbekin’in üçlüğüyle 70-68 öne geçti. Ardından Okoba durumu 70-70’e getirdi. Temsilcimizin top kaybının ardından ev sahibi takım son şutta isabet bulamadı ve karşılaşma uzatmaya gitti.

Panathinaikos

RAKİP, ERGİN ATAMAN’LI PANATHİNAİKOS

5 dakikalık uzatma bölümünde 79-77 geride olan Sarı-Lacivertli ekip, Calathes’in bitime 19 saniye kala attığı üçlükle maçı 80-79 kazanarak Final Four biletini aldı. 6. kez Final Four’a kalan Fenerbahçe Beko, mevcut formatta beşinci maçı deplasmanda kazanarak Final Four biletini alan ilk takım olarak da tarihe geçti. Fenerbahçe Beko Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek Final Four’da Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Panathinaikos’un rakibi oldu.

Fenerbahçe Beko

5 YILLIK HASRET BİTTİ

Daha önce Final Four’da 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 yıllarında üst üste beş kez sahne alan Fenerbahçe Beko, 2017’de şampiyonluğa ulaşmıştı. Sarı-lacivertliler, Zeljko Obradovic’ten sonra Final Four’a uzak kalmıştı.

ÇEYREK SKORLARI
1.Çeyrek: 15-13
2.Çeyrek: 25-22
3.Çeyrek: 15-21
4.Çeyrek: 15-14
Uzatma periyodu: 9-10

Fenerbahçe Beko’da skor dağılımı: Wilbekin 14, Calathes 14, Biberovic 13, Guduric 10, Sestina 8, Hayes-Davis 7, Motley 6, Papagiannis 6, Pierre 2.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

ÇEYREK FİNAL SERİSİNDE SONUÇLAR

AS Monaco   91 – 95   Fenerbahçe Beko

AS Monaco   93 – 88   Fenerbahçe Beko

Fenerbahçe Beko   89 – 78   AS Monaco

Fenerbahçe Beko   62 – 65    AS Monaco

AS Monaco   79 – 80   Fenerbahçe Beko (UZ)

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com