Panathinaikos Final Four’da, Ergin Ataman Panathinaikos’ta

Ergin Ataman'ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos, EuroLeague play-off çeyrek finalinde İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv'i 81-72 yenerek seride durumu 3-2'ye getirdi ve Final Four'a yükseldi. Ataman, olaylı seride iddialı bir açıklama yaparak “Final-Four’a kalamazsak seneye Panathinaikos'ta yokum.” demişti.

Bu sezon EuroLeague çeyrek finalinde en heyecanlı seri belki de Ergin Ataman’ın çalıştırdığı Yunan ekibi Panathinaikos ile İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv arasında oynandı. Heyecanlıdan ziyade gergin ve olaylı demek daha doğru olur. Normal sezonu ikinci sırada bitiren Panathinaikos, çeyrek final serisinde ev sahibi olma avantajını elinde bulunduruyordu. Eğer gerek kalırsa 5 maçtan üçü Panathinaikos’un evinde oynanacaktı.

Panathinaikos, Ergin Ataman

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman

“FİNAL FOUR’A KALAMAZSAK, SENEYE YOKUM!”

Atina’da oynanan ilk maçı Maccabi Tel Aviv 91-87 kazandı. Bu sonuç, İsrail ekibinin avantajı eline geçirmesi anlamına geliyordu. Ergin Ataman, maç sonunda çok iddialı bir açıklama yaparak şunları söyledi: “Serinin 1-0 olması önemli değil. Final Four’a gideceğiz. Bu benim sözüm. Eğer Final Four’a kalamazsak, seneye Panathinaikos’ta yokum!”

Panathinaikos, Ergin Ataman

“İSRAİL’DE BANA HİÇBİR ŞEY YAPAMAZSINIZ!”

Ve Panathinaikos, evindeki ikinci maçı bu kez 95-79 kazanarak seride durumu 1-1’e getirdi. Karşılaşmanın ardından saha içi ve soyunma odası koridorlarında gerginlik yaşanırken; düzenlenen basın toplantısında konuşan Ergin Ataman çok öfkeliydi: “Maccabi’nin teknik ekibinden birisi ‘İsrail’de görüşeceğiz. Siyonistlerin sana ne yapacağını göreceksin’ dedi. Ben Ergin Ataman’ım. Panathinaikos’un hocasıyım. Türkiye Milli Takımı’nın hocasıyım. Türk vatandaşıyım. Bana hiçbir şey yapamazsınız. İsrail’de görüşürüz!”

Maccabi Tel Aviv

Maccabi Tel Aviv, evindeki ikinci maçı kaybetti.

PANATHİNAİKOS, İSRAİL’DE TESLİM OLMADI

İsrail’deki ilk maçı kazanan Maccabi Tel Aviv oldu. Nefes kesen maçı Maccabi iki sayı farkla 85-83 kazanıp seride 2-1 öne geçerken; Ergin Ataman ve takımı pes etmeye niyetli değildi. Tel Aviv’deki ikinci, serideki dördüncü maçta Panathinaikos müthiş bir mücadele ortaya koydu. Maccabi, ilk periyodu 29-26, ikinci periyodu 50-49 önde bitirse de son iki periyotta parkede adeta Panathinaikos fırtınası esti. Üçüncü periyodu 74-69 önde tamamlayan Yunan ekibi, maçı da 95-88 kazanarak seride durumu 2-2’ye getirdi.

Panathinaikos

12 YIL ARADAN SONRA FİNAL FOUR’DA

Atina’daki 5. ve son maç yine nefesleri kesti. İlk çeyreğini Maccabi Tel Aviv’in 21-19 önde geçtiği karşılaşmanın devresi 41-41 berabere tamamlandı. Başa baş mücadeleye sahne olan maçın üçüncü çeyreğinde rakibine 58-56 üstünlük sağlayan Yunan temsilcisi, üst üste sayılar bularak etkili başladığı son çeyrekte farkı daha da açarak parkeden 81-72 galip ayrıldı.

Panathinaikos, seriyi 3-2 kazanarak 12 yıl aradan sonra Final Four’a yükselme sevincini yaşadı. Bu sonuç, Ergin Ataman’ın seneye de Panathinaikos’ta olacağı anlamına geliyordu. Yunan ekibi, Final Four’da temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile Monaco (2-2) arasındaki eşleşmeyi kazanan tarafla karşılaşacak. EuroLeague’de Final Four, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta düzenlenecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Ergin Ataman, Anadolu Efes’le 2021 ve 2022’de EuroLeague şampiyonluğu yaşamıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com