Türkiye, ‘emsalsiz yüksek riskli’ maçta bu akşam Hollanda ile karşılaşacak

Türk Milli Takımı, Euro 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde bu akşam Hollanda ile Berlin’de karşı karşıya gelecek. Milliler, kazandığı takdirde yarı finalde İngiltere-İsviçre galibiyle eşleşecek. ‘Benzersiz yüksek riskli’ olarak ilan edilen maçı, bozkurt tartışmalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da izleyecek.

Almanyada düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonasında (EURO 2024) mücadele eden A Millî Takımı, F Grubundaki ilk maçında Gürcistan ile karşılaşmıştı.

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda son 8 takım arasına kalan Türkiye, Hollanda’yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başken Berlin’deki Olimpiyat Stadı’nda oynanacak maç, Türkiye saati ile 22.00’de başlayacak.

EMSALSİZ YÜKSEK RİSKLİ MAÇ

Almanya’da emsalsiz yüksek riskli maç ilan edilen ve yoğun güvenlik önlemleri alınan mücadeleyi, bozkurt tartışmalarının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan da izleyecek. Erdoğan, normalde Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi için Azerbaycan’da olacaktı. Erdoğan’ın gelişi Almanya’da ateşe körükle gitme olarak yorumlanırken; maçla ilgili güvenlik önlemleri daha da artırıldı.

İSTİKLAL MARŞI OKUNURKEN BOZKURT İŞARETİ ÇAĞRISI

Turkish Ultras adlı Türk taraftar grubu, maç öncesinde İstiklal Marşı okunurken tüm taraftarları bozkurt işareti yapmaya çağırdı. Açıklamada, “İstiklal Marşımız okunurken tribündeki bütün taraftarlarımızı Bozkurt işareti yaparak, Bozkurt işaretinin ‘ırkçılık’ değil, ‘Türklüğün ulusal sembolü’ olduğunu göstermeye davet ediyoruz. Bileti olan ve olmayan bütün vatandaşlarımızı, maç öncesi yapılacak olan korteje ve sokaklara davet ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ÇEYREK FİNALE NASIL GELDİLER?

Türk Milli Takımı; Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz’in ardından ikinci sırada tamamlayarak adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, bu turda Avusturya’yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polonya ile mücadele ettiği D Grubu’nu 4 puanla tamamladı ve en iyi 3’üncüler arasından son 16 turuna kaldı. Hollanda, son 16 turunda Romanya’yı 3-0 mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Bu turu geçen ekip, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz’da Dortmund’da yarı final mücadelesine çıkacak.

FRANSIZ HAKEM TURPIN YÖNETECEK

Hollanda ile Türkiye arasındaki karşılaşmada, Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak.
Turpin’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages yapacak. Dördüncü hakem, Almanya Futbol Federasyonu’ndan Felix Zwayer olacak. Karşılaşmada Fransız Jerome Brisard ise VAR görevini üstlenecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

TÜRKİYE-HOLLANDA MUHTEMEL 11’LER

A Milli Takım’da Avusturya maçındaki “bozkurt” hareketi nedeniyle 2 maç ceza alan Merih Demiral ile sarı kart cezalıları İsmail Yüksek ve Orkun Kökçü, bu maçta forma giyemeyecek. Hollanda’da ise cezalı oyuncu bulunmuyor.

HOLLANDA: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Malen, Gakpo, Memphis Depay

TÜRKİYE: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydın, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Salih Özcan, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kerem Aktürkoğlu, Arda Güler

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com