Son şampiyon İtalya’yı yenen İsviçre, ilk çeyrek finalist

Euro 2024’te son 16 turu mücadeleleri, İtalya ile İsviçre arasında oynanan maçla başladı. Berlin Olimpiyat Stadı’ndaki karşılaşmayı 2-0 kazanan Murat Yakın yönetimindeki İsviçre, ilk finalist oldu. 31 yıl sonra rakibine yenilen son şampiyon İtalya ise evine erken dönmenin üzüntüsünü yaşadı.

İtalya’yı yenen İsviçre, ilk çeyrek finalist oldu.(FOTOĞRAF: RONNY HARTMANN / AFP)

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turu heyecanı başladı. Çeyrek final biletini alan ilk takım, son şampiyon İtalya’yı 2-0 mağlup eden İsviçre oldu. A Grubu ikincisi İsviçre ile B Grubu ikincisi İtalya’nın kozlarını paylaştığı mücadeleye Berlin Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yaptı.

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası, İsviçre, İtalya

Fotoğraf: ZUMA Press)

İSVİÇRE’NİN GOLLERİ FREULER VE VARGAS’TAN

Maçın gol perdesi 37. dakikada açıldı. Ruben Vargas’ın asistinde topu filelerle buluşturan Remo Freuler, İsviçre’yi 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. İsviçre’nin soyunma odasından dönüşü de golle oldu. İkinci yarının henüz ilk dakikasında Ruben Vargas’ın tam doksana giden golü skoru 2-0’a getirdi. Geriye düşen İtalya, İsviçre karşısında pozisyon bulmakta zorlanırken mücadele 2-0’lık skorla sona erdi.

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası, İsviçre, İtalya, Murat Yakın

İtalya Teknik Direktörü Spalletti ve İsviçre Teknik Direktörü Murat Yakın (Fotoğraf: Fabio Ferrari/LaPresse / ZUMA Press)

İSVİÇRE, İTALYA’YI 31 YIL SONRA YENDİ

İtalya’ya karşı bundan önceki son 11 maçından yenilgiyle ayrılan İsviçre, 1993’ten bu yana rakibini ilk kez mağlup etti. Bu sonucun ardından Murat Yakın’ın ekibi EURO 2024’te adını çeyrek finale yazdıran ilk takım oldu. İsviçre bir önceki Avrupa Şampiyonası’nda da çeyrek finale ulaşmayı başarmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

RAKİP İNGİLTERE VEYA SLOVAKYA

EURO 2020’de zafere ulaşan son şampiyon İtalya ise turnuvaya erken veda etti. İsviçre’nin çeyrek finaldeki rakibi, İngiltere – Slovakya eşleşmesinin galibi olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com