İspanya’nın Euro 2024 finalindeki rakibi İngiltere oldu

Dortmund’da oynanan Euro 2024 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Hollanda’yı son saniye golüyle 2-1 mağlup eden İngiltere, finale yükseldi. İngiltere Milli Takımı, 14 Temmuz Pazar akşamı Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda İspanya ile şampiyonluk için karşı karşıya gelecek..

Fotoğraflar AFP

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Hollanda’yı son saniye golüyle 2-1 mağlup eden İngiltere, üst üste ikinci kez finale yükselme sevinci yaşadı. Euro 2020’de de final oynayan ancak İtalya’ya penaltılarla kaybeden İngiltere Milli Takımı, 14 Temmuz Pazar akşamı Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda İspanya ile şampiyonluk maçına çıkacak. İngiltere, finali kazanması halinde tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olacak. İspanyollar kazanırsa, 4. kez kupayı havaya kaldırma sevinci yaşayacak.

Xavi simons, Memphis, Hollanda Milli Takımı, Euro 2024

XAVI SIMONS’TAN ŞIK GOL

Dortmund’da oynanan mücadelede gol perdesi erken açıldı. Hollanda 7. dakikada Xavi Simons’un ceza sahası dışından kaydettiği şık golle öne geçti: 1-0. Simons, orta alanda kaptığı topla rakip kaleye hızlı bir şekilde ilerleyerek cezaalanı dışından mükemmel vurdu. Kaleci Pickford parmaklarının ucuyla dokunmasına rağmen golü önleyemedi.

Harry Kane, İngiltere Milli Takımı

Harry Kane, İngiltere Milli Takımı, Euro 2024

Harry Kane, beraberlik golünü penaltıdan böyle attı. (Photo by Pro Shots/Sipa USA)

HARRY KANE, PENALTIDAN ATTI

Geriye düştükten sonra beraberlik için yüklenen İngiltere, 18. dakikada ceza sahasında topa vuruş anında Harry Kane’e yapılan müdahale sonrası penaltı kazandı. VAR incelemesi sonrası kazanılan vuruşu gole çeviren Kane skoru 1-1’e taşıdı.

Hollandalı taraftarlar maçtan önce Dortmund’u turuncuya boyadı. (FOTOĞRAF: SELAHATTİN SEVİ / VELEV)

BİRER ŞUT DİREĞE TAKILDI

Tempolu geçen ilk yarıda Denzel Dumfries, Foden’ın 26. dakikadaki vuruşunu kale çizgisinden çıkardı. Ardından 30. dakikada Dumfries’in, 32. dakikada ise Foden’ın şutları direğe takıldı. İlk yarı 1-1 sona erdi.

Walkins, İngiltere Milli Takımı

Oyuna son dakikalarda giren Watkins, İngiltere’ye finali getiren golü kaydetti.

AYNI DAKİKADA OYUNA GİRİP FİNALE TAŞIDILAR

Mücadelenin ikinci yarısında her iki takım da daha kontrollü bir oyun sergiledi. 79. dakikada Kyle Walker’ın sağdan çevirdiği pasa vuruşunu yapan Bukayo Saka topu filelere yollasa da gol için ofsayt bayrağı kalktı. 81. dakikada oyuna giren Ollie Watkins, aynı dakikada naça dahil olan Palmer’ın asistiyle 90. dakikada golü buldu ve İngiltere’yi 2-1 öne geçirdi.

ÜST ÜSTE İKİNCİ FİNAL; RAKİP İSPANYA

Kalan dakikalarda skoru koruyan İngiltere, geriye düştüğü maçta Hollanda’yı 2-1 yenerek turnuvada adını üst üste ikinci kez finale yazdırdı. EURO 2020’de de final oynayan İngilizler penaltılarda İtalya’ya kaybetmişti. İngiltere finalde İspanya ile kozlarını paylaşacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

FİNAL MAÇI BERLİN’DE

İspanya ile İngiltere’yi karşı karşıya getirecek EURO 2024 finaline Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Olimpiyat Stadyumu ev sahipliği yapacak. Dev final 14 Temmuz Pazar günü, TSİ 22.00’de oynanacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com