Lamin Yamal tarihe geçti, İspanya finale çıktı

Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda ilk finalist İspanya oldu. 1-0 geriye düştüğü maçta Fransa'yı 4 dakika içinde attığı gollerle 2-1 mağlup eden İspanyollar, finale yükselen ilk ülke oldu. Attığı harika golle eşitliği sağlayarak İspanya’yı ateşleyen Lamine Yamal tarihe geçti.

Lamine Yamal tarihe geçti. (FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP)

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası yarı finalinde İspanya ile Fransa, Münih’te karşı karşıya geldi. Sahadan 2-1 galip ayrılan İspanyollar, adını finale yazdıran ilk ekip oldu.

FRANSA ÖNE GEÇTİ, İSPANYA 4 DAKİKADA GERİ DÖNDÜ

Mücadeleye Fransa etkili başladı. 9. dakikada Mbappe’nin sol kanattan yaptığı ortaya arka direkte dokunan Kolo Muani, Horozlar’ı öne geçirdi. Bu golden sonra oyun hakimiyetini eline alan İspanya, Lamine Yamal’ın 21. dakikadaki muhteşem golüyle eşitliği yakaladı. Bu gol, Arda Güler’in Gürcistan’a attığı gole neredeyse birebir benziyordu. Dakikalar 25’i gösterdiğinde Dani Olmo’nun golü İspanya adına geri dönüşü tamamladı. İlk yarı 2-1 İspanya üstünlüğüyle tamamlandı.

FOTOĞRAF: MIGUEL MEDINA / AFP

İSPANYA’NIN RAKİBİ İNGİLTERE YA DA HOLLANDA

İkinci yarıda iki ekip de yakaladığı fırsatlardan yararlanamadı ve İspanya 2-1’lik skorla adını finale yazdırdı. İspanya’nın rakibi Hollanda – İngiltere maçının kazananı olacak. Final mücadelesi 14 Temmuz’da Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

FOTOĞRAF: TOBIAS SCHWARZ / AFP

LAMİNE YAMAL TARİHE GEÇTİ

Karşılaşmanın 21. dakikasında harika bir gol atan Lamine Yamal, Yamal bu golle (16 yaş 362 gün), Pele’nin (1958; 17 yaş 239 gün) rekorunu kırarak büyük turnuvalar (Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç oyuncu oldu. Barcelona’lı yıldız adayı, takımının Hırvatistan ile oynadığı ilk maçta Avrupa Şampiyonları tarihinde en genç ilk 11’de sahaya çıkan ve en genç asist yapan futbolcu olmuştu.

FOTOĞRAF: JAVIER SORIANO / AFP

İSPANYA 4. ŞAMPİYONLUK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK

Luis de la Fuente’nin çalıştırdığı İspanya, tarihindeki 4. Avrupa Şampiyonluğu için finalde boy gösterecek. Son olarak 2012’de mutlu sona ulaşan İspanya, 2008 ve 1964’te de kupayı kazanmıştı. İspanya, Berlin’deki finali kazanması halinde Avrupa Şampiyonluğu sayısında Almanya’yı geride bırakarak zirvenin tek sahibi olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com