Hull City üzüldü: Play-off, Okay Yokuşlu’lu West Bromwich’in

İngiltere Championship’te sezon tamamlandı. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün forma giydiği Hull City, Plymouth deplasmanında 1-0 mağlup oldu ve play-off hayallerini gelecek sezona erteledi. Okay Yokuşlu’lu West Bromwich, Preston North End’i 3-0 yenerek sezonu 5. tamamladı.

İngiltere Championship’te sezon bugün aynı saatte başlayan 12 maçla tamamlandı. Medya patronu Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün forma giydiği Hull City, Plymouth Argyle deplasmanında 1-0 mağlup oldu ve play-off hayallerini gelecek sezona erteledi. Okay Yokuşlu’lu West Bromwich Albion ise Preston North End’i 3-0 yenerek sezonu 5. tamamladı. Maça yine ilk 11’de başlayan Okay Yokuşlu, 76 dakika sahada kaldı. Son hafta maçları oynanmadan önce, Hull City’nin play-off’a kalabilmesi için tek seçenek, Hull ekibinin Playmouth’u yenmesi ve West Bromwich’in evinde Preston North End’e mağlup olmasıydı.

Okay Yokuşlu, West Bromwich Albion

Okay Yokuşlu’lu West Bromwich Albion, sezonu 5. tamamlayarak play-off oynayacak.

Yunus Akgün'lü Leicester City, sezonu şampiyon tamamladı.

Yunus Akgün’lü Leicester City, sezonu şampiyon tamamladı.     Image: © Steve Flynn/News Images via ZUMA Press Wire)

LEICESTER CITY VE IPSWICH TOWN PREMİER LİG’DE

Sezonun bitmesiyle birlikte, daha önce ilk ikiyi garantileyen Leicester City’nin ardından Ipswich Town da direkt olarak Premier Lig’e yükseldi. Yunus Akgün’lü Leicester City, evinde Blackburn Rovers’a 2-0 yenilmesine rağmen taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı. Evinde Southampton’a 2-1 yenilen Leeds United, ilk ikiye giremeyerek şansını play-off’ta deneyecek.

SON DÜŞEN BİRMİNGHAM OLDU

Championship’te Rotherham United ve Huddersfield Town’ın düşmesi daha önce kesinleşmişti. Birmingham’ın durumu ise son hafta maçlarının ardından belli olacaktı. Kümede kalma savaşı veren Playmouth Argyle’in Hull City’yi 1-0 yenmesi, Birmingham’a yetmedi. Birmingham, evinde Norwich City’yi 1-0 mağlup etmesine rağmen 50 puanla 1. Lig’e düştü. Playmouth Argyle, 51 puanla Championship’te kaldı.

Erol Bulut, Cardiff City

Cardiff City Teknik Direktörü Erol Bulut

EROL BULUT’LU CARDIFF CITY, 12. BİTİRDİ

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un çalıştırdığı Cardiff City ise son hafta maçında, daha önce küme düşmesi kesinleşen Rotherham United’a konuk oldu. Bulut’un ekibi, kazanması halinde sezonu 9. tamamlayacaktı. Ançak Bulut’un ekibi, 46. hafta mücadelesinde Rotheham United’a 5-2 yenilerek sezonu 12. tamamladı. Geçen sezon son anda kümede kalan Cardiff City’de yönetim, takımın bu sezon hiçbir korku yaşamamasından dolayı Erol Bulut’un performansından memnun.

CHAMPIONSHIP’TE ZİRVENİN PUAN DURUMU
1)- Leicester City 97 puan
2)- Ipswich Town 96 puan
3)- Leeds United 90 puan
4)- Southampton 87 puan
5)- West Bromwich 75 puan
6)- Norwich City 73 puan
7)- Hull City 70 puan

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

CHAMPIONSHIP’TE SON HAFTA SONUÇLARI
Plymouth Argyle – Hull City: 1-0
West Bromwich – Preston North End: 3-0
Birmingham – Norwich City: 1-0
Coventry – Queens Park Rangers: 1-2
Ipswich Town – Huddersfield Town: 2-0
Leeds United – Southampton : 1-2
Leicester City – Blackburn Rovers: 0-2
Middlesbrough – Watford: 3-1
Rotherham United – Cardiff City: 5-2
Stoke City – Bristol City : 4-0
Sunderland – Sheffield Wednesday: 0-2
Swansea City – Millwall : 0-1

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com