Championship’te play-off günü: Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür mü, Okay Yokuşlu mu?

İngiltere Championship’te sezon bugün aynı saatte başlayacak 12 maçla tamamlanacak. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün forma giydiği Hull City, play-off’a kalabilmek için Plymouth deplasmanında galip gelip Okay Yokuşlu’lu West Bromwich’in yenilmesini bekleyecek.

24 takımın mücadele ettiği İngiltere Championship’te sezon bugün aynı saatte başlayacak 12 maçla tamamlanacak. Medya patronu Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu, Ozan Tufan ve Abdülkadir Ömür’ün forma giydiği Hull City, 46. hafta mücadelesinde, kümede kalma savaşı veren Playmouth Argyle’e konuk olacak. Hull City, sezonu ilk 6’da tamamlayıp play-off oynayabilmek için Plymouth deplasmanında galip gelip Okay Yokuşlu’lu West Bromwich’in yenilmesini bekleyecek. Championship’te son hafta maçları Türkiye saati ile 14.30’da başlayacak.

Hull City Teknik Direktörü Liam Rosenior

Hull City, Şota Arveladze’nin yerine gelen Liam Rosenior ile daha başarılı sonuçlar alıyor.

GEÇEN HAFTA IPSWICH TOWN’I YENSEYDİ ŞANSI ARTACAKTI

Hull City, İngiltere Championship’in 45. haftasında ağırladığı Ipswich Town ile 3-3 berabere kalarak play-off şansını azaltmıştı. Ozan Tufan’ın bir gol attığı maçı kazanması halinde şansını artıracak olan Hull City, bu büyük fırsatı kaçırsa da halen bir umut var. Peki nasıl?

Hull City, Abdülkadir Ömür

Abdülkadir Ömür, Hull City ile play-off oynamak istiyor.

SON MAÇINI KAZANIP WEST BROMWICH’İ BEKLEYECEK

Bitime bir hafta kala Championship’te 5. sırada yer alan Norwich City 73, 6. sıradaki Okay Yokuşlu’lu West Bromwich 72, 7. sıradaki Hull City ise 70 puana sahip. Hull City, hem genel hem de ikili averajda bu iki takıma karşı dezavantajlı durumda bulunuyor. Acun Ilıcalı’nın takımı, evindeki son maçta Ipswich Town’ı yenseydi, şu an 72 puana sahip olacaktı. Bu durumda Hull City, son hafta kümede kalma mücadelesi veren Plymouth’u deplasmanda yenip bu iki takımdan birinin puan kaybetmesini bekleyecekti. Ipswich Town’ı yenemediği için, Hull City’nin 73 puanlı Norwich City’yi geride bırakma şansı kalmadı. Hull City’nin tek şansı, Plymouth’u deplasmanda yenmesi ve West Bromwich’in de evinde Preston North End’e yenilmesi. Bu ihtimallerin dışındaki hiçbir sonuç, Hull City’nin play-off hayalini gerçekleştirmesine yetmeyecek. Hull City, bu hayalini, evinde üst üste kaybettiği puanlara yana yakıla önümüzdeki sezona erteleyecek.

Hull City’nin patronu Acun Ilıcalı, birgün mutlaka Premier Lig’e yükseleceklerini söylüyor.

İKİNCİLİK VE KÜMEDA KALMA SAVAŞI DA OLACAK

Chamionship’te bugün oynanacak son hafta maçları, sadece play-off hattı için değil, ikincilik ve kümede kalma mücadelesi veren takımlar için de kritik öneme sahip. Yunus Akgün’lü şampiyon Leicester City’nin iki hafta önce Premier Lig’e yükselmeyi garantilediği Championship’te Ispwich Town ve Leeds United arasında ikincilik mücadelesi yaşanıyor. 93 puanlı Ipswich Town, evinde düşme hattındaki Huddersfield’a yenilir, 90 puanlı Leeds United da sahasında Southampton’ı yenerse, Leeds United ikili averajla Premier Lig’e yükselecek. Diğer sonuçlarda ise gülen Ipswich Town olacak. Altta ise çok büyük ihtimalle 47 puanlı Birmingham ve 48 puanlı Playmouth’tan biri küme düşecek. Birmingham, evinde Norwich City’yi yener, Playmouth da sahasında Hull City’ye puan kaptırırsa, kümede kalan Birmingham olacak. Playmouth, Hull City’yi yenmesi halinde seneye de Championship’te mücadele edecek.

Okay Yokuşlu, West Bromwich Albion

Okay Yokuşlu’lu West Bromwich, play-off için daha avantajlı görünüyor.

EROL BULUT’LU CARDIFF YERİNDEN MEMNUN

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut’un çalıştırdığı Cardiff City ise son hafta maçında, daha önce küme düşmesi kesinleşen Rotherham United’a konuk olacak. Bulut’un ekibi, kazanması halinde, diğer takımların alacağı sonuca bağlı olarak sezonu 9. tamamlayabilecek. Geçen sezon son anda kümede kalan Cardiff City’de yönetim, takımın bu sezon hiçbir korku yaşamamasından dolayı Erol Bulut’un performansından memnun. Cardiff ekibi, şu an 62 puan ve averajla 12. sırada bulunuyor.

Erol Bulut, ekonomik sıkıntılar nedeniyle istenilen transferleri gerçekleşirmekte zorlanan Cardiff City’nin başında başarılı bir sezon geçirdi. 

CHAMPIONSHIP’TE ZİRVENİN PUAN DURUMU
1)- Leicester City 45 maçta 97 puan
2)- Ipswich Town 45 maçta 93 puan
3)- Ips Leeds United 45 maçta 90 puan
4)- Southampton 45 maçta 84 puan
5)- Norwich City 45 maçta 73 puan
6)- West Bromwich 45 maçta 72 puan
7)- Hull City 45 maçta 70 puan

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

CHAMPIONSHIP’TE SON HAFTANIN PROGRAMI
Plymouth Argyle – Hull City
West Bromwich – Preston North End
Birmingham – Norwich City
Coventry – Queens Park Rangers
Ipswich Town – Huddersfield Town
Leeds United – Southampton
Leicester City – Blackburn Rovers
Middlesbrough – Watford
Rotherham United – Cardiff City
Stoke City – Bristol City
Sunderland – Sheffield Wednesday
Swansea City – Millwall
NOT: Tüm maçlar 4 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 14.30’da başlayacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com