Fenerbahçe, Beşiktaş’ı yendi, şampiyonluk umudunu korudu

Süper Lig’in 34. haftası, dev bir derbiye sahne oldu. Fenerbahçe, Kadıköy’de ağırladığı Beşiktaş’ı Batshuayi ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle 2-1 yenerek lider Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu ve bitime 4 hafta kala şampiyonluk umudunu korudu. Uzun süre 10 kişi oynayan Beşiktaş’ın golünü ise Cenk Tosun kaydetti.

Süper Lig’in 34. haftası, şampiyonluk ve üçüncülük yarışını yakından ilgilendiren dev bir derbiye sahne oldu. İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Kadıköy’de ağırladığı Beşiktaş’ı Michy Batshuayi ve İrfan Can Kahveci’nin golleriyle 2-1 mağlup ederek lider Galatasaray ile arasındaki 4 puanlık farkı korudu ve bitime 4 hafta kala şampiyonluk umudunu korudu. Uzun süre 10 kişi oynayan Beşiktaş’ın golünü ise Cenk Tosun kaydetti.

Fenerbahçe, Batshuayi, Tadic

TADİC’TEN GÜZEL ASİST, BATSHUAYİ’DEN BİTİRİCİ VURUŞ

Fenerbahçe, evindeki mücadeleye çok hızlı başlayarak ilk yarıda Beşiktaş’ akarşı yüzde 70 topla oynama üstünlüğü kurdu. 25. dakikada rakibinin ayağına tehlikeli bir şekilde basan Al-Musrati’nin direkt kırmızı kart görmesiyle Beşiktaş sahada 10 kişi kalırken; Fenerbahçe’nin etkinliği daha da arttı. 30. dakikada Batshuayi, Tadic’in mükemmel göğüs pasını asiste çevirerek ağları havalandırdı ve Fenerbahçe’yi 1-0 öne geçirdi. Batshuayi, bu sezon ligde 11. kez gol sevinci yaşadı. Mücadelenin ilk yarısı bu skorla sona erdi.

Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci

İRFAN CAN FARKI İKİYE ÇIKARDI

İkinci yarıya da baskılı başlayan Fenerbahçe, 69. dakikada farkı ikiye çıkararak rahatladı. Batshuayi’nin hazırladığı atakta Szymanski’nin asistini İrfan Can Kahveci uzak köşeye gönderdiği plasesiyle gole çevirerek durumu 2-0 yaptı. Son haftaların formda ismi olan İrfan Can Kahveci, bu sezon ligde 12. kez gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, Cenk Tosun

CENK TOSUN, FENERBAHÇE’Yİ STRESE SOKTU

Durum 2-0 olunca rahatlayan Fenerbahçe, 78. dakikada oyuna giren Cenk Tosun’un 82. dakikada attığı güzel golle strese girdi. Cenk Tosun’un durumu 2-1 yapmasıyla maçın son dakikakaları heyecan fırtınasına sahne oldu. 5 dakika ilave edilen maçta başka gol olmayınca Fenerbahçe yenilmezlik serisini 23 maça çıkardı. Puanını 89’a yükselten Sarı-Lacivertli ekip, lider Galatasaray’ı 4 puan geriden takip ederek şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşıdı.

Fenerbahçe, sakatlık, sedye, İsmail Yüksek

İSMAİL YÜKSEK SAKATLANDI, İKİ DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Fenerbahçe’de mücadelenin 18. dakikasında İsmail Yüksek sakatlandı, oyuna devam edemedi. Kenara değişiklik işareti yapan İsmail’in yerine Krunic oyuna girdi. Sahada 3 Türk bulundurma zorunluluğu nedeniyle Çağlar Söyüncü de Becao’nun yerine oyuna dahil oldu.

Fenerbahçe, Beşiktaş, derbi

SÜPER LİG 34. HAFTA MAÇLARI
Adana Demirspor – Galatasaray: 0-3
Kasımpaşa – Samsunspor: 1-0
Sivasspor – Konyaspor: 1-0
Fenerbahçe – Beşiktaş: 2-1
Hatayspor – Başakşehir: 1-2
28 NİSAN PAZAR
16:00 Alanyaspor – İstanbulspor
16:00 Pendikspor – Kayserispor
19:00 Rizespor – Ankaragücü
19:00 Trabzonspor – Gaziantep FK

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

29 NİSAN PAZARTESİ

20:00 Karagümrük – Antalyaspor

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com