Atalanta, Leverkusen’in serisini bitirdi, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu

UEFA Avrupa Ligi finalinde İtalyan ekibi Atalanta ile Alman temsilcisi Bayer Leverkusen, İrlanda’nın başkenti Dublin’de karşı karşıya geldi. Sahadan 3-0 galip ayrılan Atalanta, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. 51 maçlık yenilmezlik serisi ise sona eren Bayer Leverkusen, ikincilikle yetindi.

UEFA Avrupa Ligi’nde kupa sahibini buldu. İtalyan ekibi Atalanta ile Alman temsilcisi Bayer Leverkusen, İrlanda’nın başkenti Dublin’de karşı karşıya geldi. Sahadan 3-0 galip ayrılan Gian Piero Gasperini yönetimindeki Atalanta, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi şampiyonu oldu. 51 maçlık yenilmezlik serisi ise sona eren Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen, ikincilikle yetindi.

Atalanta, UEFA Avrupa Ligi finali, Lookman

Atalanta’yı UEFA Avrupa Ligi şampiyonu yapan 3 golü de Lookman kaydetti.

BAYER LEVERKUSEN, LOOKMAN’I DURDURAMADI

Atalanta, 12. dakikada skor tabelasını değiştirerek taraftarlarını sevindirdi. Sağ taraftan ceza alanına giren Zappacosta’nın arka direğe çıkardığı topu Palacios’a rağmen şık bir vuruşla tamamlayan Nijeryalı futbolcu Lookman, takımını 1-0 öne geçirdi. Yarı alanından çıkmakta zorlanan Alman ekibinin top kaybında meşin yuvarlakla buluşan ve Xhaka’yı çalımlayarak kaleyi karşısına alan Lookman, Dk. 26’da ceza yayı üzerinden yaptığı vuruşla topu Kovar’ın solundan bir kez daha ağlarla buluşturdu: 2-0. İlk yarı bu skorla sona erdi.

Atalanta, Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi finali

Bayer Leverkusen defansı, Lookman’ı durduramadı.

LOOKMAN, İKİNCİ YARIDA DA DURMADI

Bayer Leverkusen Teknik Direktörü Xabi Alonso, Lookman’ın damga vurduğu mücadelenin ikinci yarısına Nijeryalı yıldızı Boniface hamlesiyle başladı. 15 dakikalık bölümde Bayer Leverkusen baskısını gol yemeden atlatan Atalanta, rakibinin pas trafiğini bozarak yeniden kaleci Kovar’ı tehdit eden ataklar geliştirdi. 75. dakikada kendi yarı alanından çıkan Scamacca’nın pasında topla buluşan Lookman, Tapsoba’yı çalımladıktan sonra kaleci Kovar’ın üzerinden meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0.

Atalanta, Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi finali

TARİHİNDE İLK KEZ UEFA AVRUPA LİGİ ŞAMPİYONU

Bundesliga’da namağlup şampiyonluğa ulaşan, tüm kulvarlarda 51 maçtır yenilmeyen Bayer Leverkusen’i Lookman’ın golleriyle 3-0 yenen Atalanta, tarihinde oynadığı ilk Avrupa kupası finalinde şampiyonluğa ulaştı. 2016’dan Beri Atalanta’yı çalıştıran 66 yaşındaki Gian Piero Gasperini de kariyerindeki ilk kez kupa sevinci yaşadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

LEVERKUSEN’İN SERİSİ SONA ERDİ

Bu maça kadar oynadığı üst üste 51 resmi maçta da bileği bükülmeyen Bayer Leverkusen’in serisi Atalanta karşısında son buldu. Tarihinin ilk Bundesliga şampiyonluğunu namağlup kazanan kazanan Xabi Alonso’nun ekibi, 25 Mayıs’ta da Almanya Kupası finalinde Kaiserslautern ile karşılaşacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com