Bayer Leverkusen, sezonu namağlup tamamladı, rekoru 51 maça çıkardı

İspanyol teknik direktör Xabi Alonso yönetiminde 120 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olan Bayer Leverkusen, 34. hafta mücadelesinde Augsburg'u 2-1 yenerek sezonu namağlup tamamladı. Aynı zamanda tüm resmi karşılaşmalardaki yenilmezlik rekorunu 51 maça çıkaran Leverkusen, Bundesliga’yı namağlup tamamlayan ilk Alman takımı oldu.

Bayer Leverkusen namağlup şampiyon oldu. (FOTOĞRAF: INA FASSBENDER / AFP)

Genç İspanyol teknik direktör Xabi Alonso yönetiminde Bayern Münih’in üst üste 11 sezonluk şampiyonluk zincirini kıran ve 120 yıllık tarihinde ilk kez Bundesliga şampiyonu olan Bayer Leverkusen, 34. hafta mücadelesinde ağırladığı Augsburg’u 2-1 yenerek sezonu namağlup tamamladı. Aynı zamanda tüm resmi karşılaşmalardaki yenilmezlik rekorunu 51 maça çıkaran Leverkusen, Bundesliga’yı namağlup tamamlayan ilk Alman takımı oldu.

Bayer Leverkusen

(Bayer Leverkusen – Depo Photos)

REKORU KIRILMASI GÜÇ HALE GETİRDİ

Şampiyonluğunu daha önce ilan eden Bayer Leverkusen, Bundesliga’nın 34. ve son haftasında ağırladığı Augsburg’u 2-1 yenerek ligde sezonu namağlup tamamladı. Bu galibiyetle tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 51 maça çıkaran Alonso’nun ekibi, geçtiğimiz günlerde kırdığı rekoru daha da geliştirdi. Eski rekor, Aralık 1963-Şubat 1965 tarihleri arasında 48 maç yenilmeyen Portekiz ekibi Benfica’ya aitti

Bayer Leverkusen’in teknik direktörü Xabi Alonso şampiyonluğu ailesiyle kutladı. (FOTOĞRAF: SASCHA SCHUERMANN / AFP)

BUNDESLIGA’YI NAMAĞLUP BİTİREN İLK TAKIM

BayArena’da oynanan mücadelede ev sahibi ekibe galibiyeti getiren goller 12. dakikada Boniface ve 27. dakikada Andrich’ten geldi. Konuk Augsburg’un sayısını ise 62. dakikada Türk asıllı Alman futbolcu Mert Kömür kaydetti. Xabi Alonso yönetiminde rüya gibi bir sezon geçiren kırmızı-siyahlılar, ligi 34 maçta 28 galibiyet ve 6 beraberlik ile mağlubiyet almadan 90 puanla kapattı ve modern Bundesliga tarihinde bunu başaran ilk takım oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İKİ FİNALİ DE KAZANIRSA REKOR 53 MAÇA ÇIKACAK

Tüm kulvarlarda yenilmezlik serisini 51 maça çıkaran Leverkusen, 22 Mayıs’ta Avrupa ligi finalinde Atalanta ile karşılaşacak. Bu maçtan 3 gün sonra Almanya Kupası finalinde Kaiserslautern ile oynayacak Bayer Leverkusen, kalan iki maçı da kazanırsa, sezonu tüm kulvarlarda yenilmeden tamamlayacak ve 53 maça çıkararacağı yenilmezlik rekorunu daha da kırılması zor hale getirecek.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com