Jose Mourinho’yu bırakıp gitti: Ferdi Kadıoğlu

2014’ten beri şampiyon olamayan Fenerbahçe, bu hasrete son verebilmek için Jose Mourinho’yu getirdi. Mourinho sayesinde yıldız isimler alınırken ve mevcutlar da takımda kalmayı seçerken; Ferdi Kadıoğlu, bonservis rekoru kırarak Premier Lig ekiplerinden Brighton ile anlaştı. Gelin, 24 yaşındaki oyuncuyu yakından tanıyalım.

Ferdi Kadıoğlu, Jose Mourinho ile kısa süre çalıştıktan sonra İngiltere'yi tercih etti.

2014 yılından beri Süper Lig’de şampiyon olamayan Fenerbahçe, bu hasrete son verebilmek için dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jose Mourinho’yu takımın başına getirdi. Mourinho sayesinde Allan Saint-Maximen ve Youssef En-Nesyri gibi yıldız isimler alınırken ve mevcut oyuncular da takımda kalmayı seçerken; Türkiye’nin çeyrek final oynadığı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda en dikkat çeken oyunculardan biri olan Ferdi Kadıoğlu, tüm telkinlere rağmen İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Brighton & Hove Albion ile anlaştı. Üstelik bonservis rekoru kırarak… Sağlık kontrolünden sonra imza atacak olan Kadıoğlu, Türkiye’den Avrupa’ya en yüksek bonservis bedeliyle giden oyuncu unvanını alacak. İsterseniz, bonuslar ve bir sonraki transferden payla birlikte Fenerbahçe’ye yaklaşık 40 milyon Euro kazandıracak olan 24 yaşındaki futbolcuyu biraz daha yakından tanıyalım.

Ferdi Kadıoğlu, milli takım, Euro 2024

Ferdi Kadıoğlu, Euro 2024’te en çok koşan futbolculardan biriydi.
(Photo by Fabio Ferrari/LaPresse) (Credit Image: © Fabio Ferrari/LaPresse via ZUMA Press)

3 ÜLKEYLE BAĞI OLAN FUTBOLCU

Almanya’nın ev sahipliği yaptığı ve Türkiye’nin çeyrek final oynadığı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda en çok gol pozisyonu yaratan 3 futbolcudan biri olan, son 16 turunda 2-1 kazanılan Avusturya maçında 12.200 metre koşarak turnuva rekoru kıran milli futbolcunun tam ismi Ferdi Erenay Kadıoğlu. 7 Ekim 1999 tarihinde Hollanda’nın Arnhem şehrinde doğdu. Babası, aslen Trabzon Arsinli olan Feyzullah Kadıoğlu. Annesi ise Kanada doğumlu, Hollanda vatandaşı Diana Matla. Babası ile annesi, Hollanda’da aynı kasabada yaşamalarına rağmen, tatil için gittikleri Antalya Tekirova’daki bir otelde tanışmış. Daha sonra da evlenmeye karar vermişler.

NEC NIJMEGEN’DE PROFESYONEL OLDU

Annesinin deyimiyle küçük yaştan itibaren futbol cevheri bulunan Ferdi Kadıoğlu, futbola AZ 2000’in altyapısında başladığında 7 yaşındaydı. 9 yaşına geldiğinde Rijkerswoerd adlı başka bir kulüpte futbol oynamaya devam etti. 11-12 yaşlarına geldiğinde yaşadıkları bölgenin profesyonel kulüplerinden NEC Nijmegen’in altyapısına seçildi ve 16 yaşındayken bu kulüpte profesyonel oldu. 2016-2018 yılları arasında NEC Nijmegen formasıyla toplam 61 maça çıkan Ferdi Kadıoğlu, 11 gol attı.

Ferdi Kadıoğlu

Ferdi Kadıoğlu, küçüklüğünde Trabzonspor formasıyla.

TRABZONSPOR BEĞENMEDİ

Edindiğimiz bilgilere göre, baba Feyzullah Kadıoğlu, tatil için geldiği memleketinde oğlu Ferdi’yi Trabzonspor’un altyapı seçmelerine soktu. Küçük yaşlarda bordo-mavi formayı sırtından çıkarmayan minik Ferdi, Trabzonspor’un seçmelerinde beğenilmedi. Futbol oynamaya Hollanda’da devam eden Ferdi’deki yeteneği gören NEC Nijmegen, onu altyapısına alarak uzun süre yatırım yaptı.

Ferdi Kadıoğlu, Fenerbahçe

Fenerbahçe, 2018’de NEC Nijmegen’den Ferdi Erenay Kadıoğlu’nu kadrosuna kattı.

1.4 MİLYON EURO’YA FENERBAHÇE’YE İMZA ATTI

NEC Nijmegen, yaptığı yatırımın karşılığını aldı. Alt yaş gruplarında Hollanda milli formasını giymeye başlayan Ferdi Kadıoğlu, 14 Temmuz 2018 tarihinde 1.4 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe’ye transfer oldu. Türkiye’ye ilk geldiğinde henüz 17-18 yaşlarında olan Ferdi, Fenerbahçe U21 takımında forma giymeye başladı. Fenerbahçe U21 takımında toplam 10 maça çıkan Ferdi Kadıoğlu, 20 Aralık 2018 tarihinde Giresunspor ile oynanan Türkiye Kupası maçının 77. dakikasında Mehmet Ekici’nin yerine oyuna dahil oarak Fenerbahçe A takımıyla ilk resmî maçına çıktı. 19 Ağustos 2019 tarihinde Gazişehir ile oynanan birinci hafta maçının 77. dakikasında Victor Moses’ın yerine oyuna dahil olan Ferdi, 88. dakikada takımın 5. golünü attı. Bu, Ferdi’nin Fenerbahçe formasıyla attığı ilk gol oldu.

Vitor Pereira, Ferdi Kadıoğlu

Dönemin Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve oyuncu Ferdi Kadıoğlu, bir Avrupa maçı öncesi basın toplantısında.

VITOR PEREİRA İLE MEVKİİ DEĞİŞTİ

Fenerbahçe’deki ilk dönemlerinde kanat oyuncusu olan Ferdi Kadıoğlu’nu dönüştüren teknik direktör, Portekizli Vitor Pereira oldu. 2021-22 sezonunda Pereira’nın gelişiyle beraber 3-5-2 sisteminin kanat bek pozisyonunda görev alan ve savunma yönünü geliştiren Ferdi Kadıoğlu, gösterdiği performansla Hollanda, Kanada ve Türkiye millî takımlarından davet almaya başladı. Fenerbahçe formasıyla performansını sürekli artıran Ferdi, milli takım tercihi için bir süre beklemeye karar verdi.

Ferdi Kadıoğlu, Euro 2024'te, daha önce davet aldığı Hollanda Milli Takımı'na karşı.

Ferdi Kadıoğlu, Euro 2024’te, daha önce davet aldığı Hollanda Milli Takımı’na karşı.

MİLLİ TAKIM TERCİHİ TÜRKİYE OLDU

Ferdi Kadıoğlu, A Milli Takım düzeyinde ülke tercihini yapmadan önce U16’dan U21’e kadar Hollanda’nın milli formasını giydi. Alt yaş gruplarında toplam 52 kez Hollanda milli formasını sırtına geçiren Ferdi, toplam 11 gol kaydetti. Ferdi Kadıoğlu, her zaman olduğu gibi 19 Ağustos 2020 tarihinde de Hollanda U21 takımına çağrıldı. 3 gün sonra ise Türkiye’den A Milli Takım daveti geldi. Bunun üzerine Hollanda Futbol Federasyonu, millî takım tercihini yapmadan önce Ferdi ile görüşmesi için Erwin van de Looi’yi görevlendirdi. Erwin van de Looi, Ferdi’nin kabul etmesi halinde onu Hollanda Milli Takımı’na davet edebileceklerini belirtti. Aynı gün, Kanada Futbol Federasyonu da Ferdi’ye sözlü olarak davet gönderdi. Düşünme aşaması uzun süren Ferdi Kadıoğlu, nihayet 3 Ocak 2022’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Hamit Altıntop’u arayarak Türk Milli Takımı’nı seçtiğini açıkladı.

Ferdi Kadıoğlu

FERDİ’NİN MİLLİ KARARINI FENERBAHÇE DUYURDU

Ferdi’nin bu kararı da kamuoyuna resmi olarak Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından duyuruldu. Fenerbahçe’den yapılan açıklama şu şekildeydi: “2018’den beri Fenerbahçemizin formasını giyen, Hollanda’nın alt yaş milli takımlarında oynayan başarılı futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu, ailesi ve kendisiyle yapılan görüşmeler neticesinde Türk Milli Takımımızı tercih etmiştir. 22 yaşındaki futbolcumuza milli formamızla sonsuz başarılar dileriz.”

BAŞARISINI SÜREKLİ ARTIRDI

A Milli Takım formasıyla ilk maçına 4 Haziran 2022 tarihinde Faroe Adaları ile oynanan UEFA Uluslar C Ligi karşılaşmasında çıkan Ferdi Kadıoğlu, kısa sürede takımın değişmez isimlerinden biri oldu. Ferdi, Türkiye’nin çeyrek final oynadığı Euro 2024 Avrupa Şampiyonası’nda ise en çok dikkat çeken isimlerden biri oldu. 10 kez gol şansı yaratarak Christian Eriksen ve Kevin de Bruyne’nin ardından 3. sırada yer alan Ferdi Kadıoğlu; Borussia Dortmund, Arsenal ve Manchester United gibi kulüplerin transfer listesine girdi. Ancak onu en çok isteyen, İngiltere Premier Ligi’nde bu sezon ilk dördü hedefleyen Brighton & Hove Albion oldu.

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu

FERDİ KADIOĞLU, PREMİER LİG EKİBİ BRİGHTON’DA

Uzun süre ismi Brighton ile anılan Ferdi Kadıoğlu, sonunda İngiltere’nin yolunu tuttu. 7 Ekim’de 25. yaşına girecek olan milli futbolcu, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Brighton ile transfer görüşmesi yapmak üzere 24 Ağustos Cuma gecesi İstanbul’dan ayrıldı. Edinilen bilgilere göre yıldız oyuncu, 30 milyon Euro + bonuslar karşılığında İngiliz kulübüne imza atacak. Fenerbahçe’den yapılan resmi açıklamada “Futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion FC ile transfer görüşmelerini ilerletmek ve sağlık kontrolünden geçmek üzere kulübümüz tarafından izinli bir şekilde İngiltere’ye gidecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız.” denildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İki hafta önce Brighton ile anlaşan ve ardından kulüplerin anlaşmasını bekleyen Ferdi Kadıoğlu, direkt ilk 11’de oynayabileceği için tercihini Brighton & Hove Albion’dan yana kullandı. Milli futbolcuya, ülkeler bazında dünyanın en iyi ligi olan İngiltere Premier Ligi’nde başarılar diliyoruz.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com