Ümit Özdağ da ‘pazarlık’ yapmış: İçişleri Bakanlığı’nı verirseniz Erdoğan’ı desteklerim dedim

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, seçim döneminde AKP ile pazarlığa tutuştuğunu, Numan Kurtulmuş'a, "Bize İçişleri Bakanlığı'nı verirseniz Erdoğan'ı desteklerim" dediğini aktardı.

  • ü
  • 15 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ katıldığı bir canlı yayında, “AK Partili Numan Kurtulmuş’a, bize İçişleri Bakanlığını verirseniz Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı desteklerim dedim.” itirafında bulundu.

Programında, 2018 genel seçimlerinden bir ay önce Meral Akşener’in danışmanlarından olan anket şirketi sahibi ile görüşmesini aktaran Özdağ’ın, seçime bir ay kala Akşener’in danışmanının kendisini ‘dinlenilemeyen’ bir odaya götürüp “Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz” dediğini aktardığı ifadeleri masaya yatırıldı.

“ERDOĞAN ÖYLE ÇALIŞMIYOR… SİZ KABUL EDECEKSİNİZ, O VERECEK”

Özdağ, AKP ile aralarında geçen ve Sinan Oğan’ın transferini hatırlatan görüşmesini şöyle aktardı:

“Numan Kurtulmuş’a, ‘Zafer Partisi’nin Anadolu Projesi’ni kabul edip İçişleri Bakanlığı’nı verirseniz Erdoğan’ı destekleriz’ dedim. ‘Erdoğan öyle çalışmıyor’ dedi. ‘Nasıl çalışıyor?’ dedim. “Siz kabul edeceksiniz, Erdoğan size bir şey verecek” dedi. Güldüm. ‘Biz ilkeler üzerinden çalışıyoruz’ dedim.”

“MERAL AKŞENER BU ARKADAŞIMIZI ARAYIP TEHDİT EDİYOR”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, tv100’de ekrana gelen Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programına katılarak şunları söyledi:

“Bu hadiseyi ben 2021 Mayıs ayında öğrendim. Konuşma ben ve Meral Akşener arasında değil o dönem Akşener’in siyasi danışmanlığını yapan, İYİ Parti’nin siyasi danışmanlığını yapan anket şirketinin sahibiyle, Meral Akşener arasında geçmiş. Ben İYİ Parti’den ayrılında bu arkadaşımız ofisimize geldi. Bana bu açıklamayı yaptı. Meral Hanım daha sonra bu arkadaşımızı arayıp tehdit ediyor. Ben de bu arkadaşın ismini hiç vermeden olayı anlattım.”

“TABİ Kİ PAYLAŞIRIM, ŞAHİT OLARAK DAVET EDERİM”

“Meral Hanım size dava açacakmış siz de diyorsunuz ki ‘Dava açacakmış, dava açmasından memnun oldum. Konuşalım bunu’ eğer mahkemeye gitme durumunuz olursa sizle bu bilgiyi paylaşan kişinin ismini paylaşacak mısınız?” sorusu üzerine de Özdağ “Tabii paylaşırım. Şahit olarak da davet ederim. ” dedi.

“İTTİFAKIN MİMARI MERAL AKŞENER’DİR”

“Ben tek başıma bunun yanlış olduğunu İYİ Parti’nin tek başına seçime girmesi gerektiğini savundum ve dedim ki eğer biz CHP ile seçim ittifakı yaparsak HDP ile ittifak yapma suçlamasıyla karşı karşıya kalacağız. Hayır dediler seçim ittifakı yapıldı. Millet İttifakı kurulunca Cumhur İttifakı tekrar kuruldu. Cumhur İttifakı’nın mimarı Meral Akşener’dir.” şeklinde konuşan Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yapılan anketlerde İYİ Parti yüzde 19-20 bandındaydı. CHP yüzde 20 bandındaydı. AK Parti’den yüzde 7,5 bir oy çıkmış İYİ Parti’ye gelmişti. Tam bir ortamda Türkiye’nin tanınmış reklam şirketinin sahibiyle görüşme yaptım. Ümit Bey partiyi çok iyi konumlandırdınız. CHP ve AK Parti’ye eşit uzaklıktasınız.”

“MERAL AKŞENER’İN KÜLLİYEYE GİTMESİ SİYASİ MESAJDIR”

Özdağ’ın, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu en çok yıpratan siyasetçi bu süreçte Recep Tayyip Erdoğan ya da Devlet Bahçeli olmamıştır Akşener olmuştur.” sözleri üzerine Hacır’ın “Külliyede yaptığı görüşmeyi böyle mi okuyorsunuz?” sorusunu yöneltti. Özdağ verdiği yanıtta, “Tabii yani bakın külliyeye gitmek siyasal bir mesajdır.” dedi.

“SİNAN OĞAN’I BUGÜN HİÇBİR YERE ADAY GÖSTERMEYİZ”

Zafer Partisi lideri, “Sinan Oğan bizim ilk adayımız değildi. Bizim aday görmek istediğimiz kişi Mansur Yavaş’tı. Mansur Yavaş’ı aday gösterirseniz 6’lı masanın parçası olmadan biz de destekleriz dedik.” görüşünü savundu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yarkadaş’ın “Sinan Oğan’ın Erdoğan’ı desteklemesinin nedeni nedir?” sorusunu Özdağ “Kendi nedenleri derken onun bana söylediği nedenler üzerinden kendi siyasi nedenleri ve kariyeri nedenleriyle destekledi. Millet İttifakı’nı kaybetmiş gördü. ‘Kaybedenlerin yanında yer almak istemiyorum’ dedi.” diyerek yanıtladı. Bugün Sinan Oğan’ın aday gösterir misiniz diye sorarsanız. Hayır, Sinan Oğan’ı hiçbir yere aday göstermeyiz.” şeklinde yanıtladı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com