Ümit Özdağ’dan ‘Akşener’ itirafı: Dinlenemeyen odada ‘adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz’ dedi

Ümit Özdağ, tanıklığını anlattı: "Meral Akşener, seçimden bir ay önce beni dinlenemeyen bir odaya götürüp 'Nedenini sorma, adamı (Erdoğan) Cumhurbaşkanı seçiyoruz' dedi."

  • ü
  • 12 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İYİ Parti’nin eski lideri Meral Akşener’e ilişkin tanıklığını anlattı: “Beni ‘dinlenemeyen’ bir odaya götürdüğünü ve “Nedenini sorma, adamı (Erdoğan) cumhurbaşkanı seçiyoruz” dedi.”

“ADIMI VERİRSENİZ İNKÂR EDERİM”

Özdağ, Akşener’in 2018 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bilerek yeniden cumhurbaşkanı seçtirdiğini söyledi:

“Meral hanım aday oldu Muharrem İnce aday oldu. Meral hanım partisinden az oy aldı. Akşener’in çalışmalarını yapan bir şirket vardı. Ben partiden ayrıldıktan sonra bana geldi. ‘Hocam Meral Hanım ile konuştum beni dinlemedi. Ankara’da buluştuk beni dinlenilmeyen odaya götürdü. Bana nedeni sorma adamı Cumhurbaşkanı seçiyoruz.’ dedi. ‘Eğer adımı verirseniz inkar ederim’ dedi.”

Bu Kanal’dan Mine Özbek’e konuşan Özdağ, YouTube yayınında 2018 genel seçimlerinden önce Meral Akşener ile görüşmesini paylaştı.

“CUMHUR İTTİFAKI’NI İHYA EDEN AKŞENER’DİR”

Cumhur İttifakı’nı ihya eden ve can suyu veren kişinin Meral Akşener olduğunu öne süren Özdağ şöyle konuştu:

“2019 yerel seçimleri yaklaşıyor. Cumhur İttifakı sona ermiş binanın. Bahçeli bir açıklama yapmış. Cumhur İttifakı’nı sona erdirmiş. Ertesi gün Erdoğan da açıklama yaparak İttifakı’nın sona erdiğini teyit etmiş. Şimdi bu ortamda Cumhur İttifakı sona ermişse, zaten şey de sona ermiş durumda İYİ Parti Cumhuriyet Halk Partisi İttifakı, dört parti seçimlere gidecek. Ben de diyorum ki, 7 sayfalık bir rapor vermişim, tek başımıza girelim, ekonomi ve sığınmacılar meselesini anlatalım. Meral Akşener’e de bunu ifade ediyorum. Sakın CHP ile ittifakı düşünmeyin tekrar. Divan’a getirelim. Divan’da tartışılıyor. Divan’da zaten önceden iş bitmiş. Cumhuriyet Halk Partisi’ne teklif götürme kararı. Ve Koray Aydın’la tartışıyoruz. Ben tek başıma kalıyorum. Meral Akşener ve bütün divan üyeleri o gün ittifak yapalım dediler. Dedim ki bakın bu çok yanlış bir şey. Seçimde 2018’te bir sene önce bize bunlar bir iftira attılar.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com