Bozdağ’dan hukuksuzluk savunması: Beni yolumdan, davamdan kimse alıkoyamaz

Bozdağ eleştirilere verdiği yanıtta, "Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, Anayasa ve yasaları uygulamaktan kimse alıkoyamaz" dedi.

  • ü
  • 31 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Can Atalay hakkındaki kararın birleşimi yönetirken okunmasına yönelik eleştirilere yanıt verdi. Bozdağ, “Benim alnım ak, başım dik. Kim ne derse desin Anayasa’ya, yasalara, İçtüzüğe sadakatle yoluma devam edeceğim. Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, Anayasa ve yasaları uygulamaktan kimse alıkoyamaz” dedi.

Önceki gün Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkındaki, Gezi davasında 18 yıl hapse mahkûm edildiğine ilişkin karar TBMM Genel Kurulu’nda okunmuştu. Meclis’te bir ilk yaşanarak Anayasa Mahkemesi’nin iki kez bu konuda hak ihlali kararı vermiş olmasına rağmen Genel Kurul’da TBMM Başkanvekili Bozdağ tarafından karar okunarak Atalay’ın milletvekilliği düşürülmüştü.

TBMM Genel Kurulu’na bugün başkanlık eden Bozdağ, TBMM Genel Kurulunun açılışında 3 milletvekiline gündem dışı söz verdi. Bozdağ, Genel Kurul’da Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okutması nedeniyle şahsına yönelik gelen eleştirilere de cevap verdi.

BOZDAĞ’A GÖRE OLANLAR ANAYASA’YA UYGUN

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Genel Kurulda dünden bu yana şahsına haksız ithamlar yapıldığını; kürsü masumiyeti ve tarafsızlığı nedeniyle bunlara cevap veremediğini söyleyen, “Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdağ üzerinden bir şey yapılıyor” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim çöplüğe attığımız, çöplükte bıraktıklarımızı ve daha sonra ifade ettiğimiz net fikirleri de yok sayarak o çöplüğü karıştırıp getirenler sadece ellerini ve dillerini kirletirler. Ben tüm arkadaşlarımızdan istirham ediyorum; lütfen buranın şahsiyat yapmadan bir çalışma ortamını hep beraber yapalım. Benim alnım ak, başım dik. Kim ne derse desin Anayasa’ya, yasalara, İçtüzüğe sadakatle yoluma devam edeceğim. Beni itham ederek beni yolumdan, davamdan, Anayasa ve yasaları uygulamaktan kimse alıkoyamaz. Bekir Bozdağ’ın hayatı 98’den beri kamunun önündedir. Benim ne yaptığım ortada, her şey de kayıt altındadır. Birkaç tane örnek alıp benim daha sonra yaptığım mücadeleyi ve bunları devletten ayıklamak için yaptığım gayreti, çabayı hiç kimse yok sayamaz. Terör örgütü vasfı olmadığı dönemde herkesin söylediklerini bir çıkarır, yarıştırırsak neler olur… Ama biz dershanelerin, medya organlarının, eğitim kurumlarının, derneklerin kapatılmasında; yargının, adliyenin, emniyetin, ordunun, devletin tüm kurumlarına sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük bir fedakarlık yaptık.”

‘CHP’Lİ ÇOK DOSTLARIM VAR, SORUN ANLATIRLAR’

Artık bu konuda konuşmayacağını, kendisine iftira edenlerle hukuk önünde hesaplaşacağını belirten Bozdağ, sözlerini şöyle tamamladı:

“Benim CHP’li çok dostlarım var; DEM Parti’den, İyi Parti’den, MHP’den, Saadet’ten beni öğrenciliğimden beri tanıyanlar var. benim hayatımın her anını bilenler var. O şahitlere de sorun, Bekir Bozdağ’ı size anlatırlar, terör örgütleri karşısında nasıl bir tavır karşısında olduğumu size söylerler. Biz terörün de teröristlerin de terör örgütlerinin de Amerika’nın kucağında oturup bu memlekete meydan okuyan herkesin de karşısındayız, karşısında olmaya devam edeceğiz.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com