Tayyar’dan sığınmacı çıkışı: Ülkenin geleceğini tehdit ediyor

AKP'li Şamil Tayyar, sığınmacı sorununun "toplumsal barışı bozan, iktisadi gelişmeyi baltalayan, demografik yapıyı değiştiren, ırkçılığı besleyen, siyasi mecrayı yozlaştıran, istihbarat bataklığını derinleştiren bir dizi sorunu içinde barındırdığını" söyledi.

  • ü
  • 05 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar.

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, sığınmacı sorunun Türkiye’nin geleceğini tehdit ettiğine işaret ederek, “Sığınmacıların Suriye’deki iç savaştan kaçanlarla sınırlı olmadığını biliyoruz. Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere neredeyse dünyanın her köşesinden akın akın geliyorlar.”dedi.

Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, MOSSAD adına çalıştığı iddia edilen 34 şüphelinin Lübnan, Irak, Suriye ve Filistin uyruklu olduğuna olduğan işaret ederek, “Ama şu gerçeklik, asla gözardı edilmemeli; sığınmacı sorunu, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden en ciddi sorunudur”ifadesini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Tayyar’ın paylaşımı şöyle:

“İsrail İstihbarat Örgütü MOSSAD için ajanlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 34 şüphelinin Lübnan, Irak, Suriye, Filistin uyruklu olması ne anlama geliyor?

Sığ bir yaklaşımla bu tabloyu ‘Arap karşıtlığı’ üzerinden okuyabilirsiniz.

Sanki büyük sürpriz ve yeni keşif gibi bölgedeki gizli oyunlara malzeme yapabilirsiniz.

Ama şu gerçeklik, asla gözardı edilmemeli; sığınmacı sorunu, Türkiye’nin geleceğini tehdit eden en ciddi sorunudur.

Sığınmacıların Suriye’deki iç savaştan kaçanlarla sınırlı olmadığını biliyoruz. Afrika ve Ortadoğu başta olmak üzere neredeyse dünyanın her köşesinden akın akın geliyorlar.

Ne yazık ki bu nüfus devinimi, toplumsal barışı bozan, iktisadi gelişmeyi baltalayan, demografik yapıyı değiştiren, ırkçılığı besleyen, siyasi mecrayı yozlaştıran, istihbarat bataklığını derinleştiren bir dizi sorunu içinde barındırıyor.

Gündelik siyasi polemiklerin çok ötesinde kapsamlı bir gelecek projeksiyonuna ihtiyaç var.

Naçizane…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com