Özel, rüşvet iddialarıyla gündeme gelen Türkevi’nde konuştu: Binalar kalır, iktidarlar gelir gider

CHP lideri Özel, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerin de isminin geçtiği yolsuzluk soruşturması ile ilgili soruyu yanıtladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, New York’taki Türkevi önünde yaptığı basın toplantısında, “Binalar kalır, iktidarlar gelir, gider; önemli olan Türkiye’nin hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde korunmasıdır” dedi.

Bugün, New York Belediye Başkanı Eric Adams açıklanan federal iddianameye göre, rüşvet almak ve yabancı uyruklu bir kişiden yasadışı olarak kampanya katkısı istemekle suçlanmıştı. İddianamede Adams’ın bir Türk yetkiliden ücretsiz ve yüksek indirimli lüks seyahat avantajları dahil rüşvet ‘talep ettiği’ kaydedildi. Sözkonusu Türk yetkilinin Manhattan’da Türk Konsolosluğu’nun da bulunduğu Türkevi’nin inşasıyla ilgili olarak Adams’tan yardım istediği belirtiliyor.

RESMİ TEMASLARINI TÜRKEVİ’NDE YAPTI

CHP lideri Özel, New York’taki Türkevi önünde yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyeliği konusundaki kararlılığını vurguladı. Özel, “Sosyalist Enternasyonal’in tam desteği son derece önemli” diyerek, uluslararası işbirliklerinin ve resmi temasların Türkevi aracılığıyla sürdürüleceğini ifade etti.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD’nin New York kentindeki Türkevi’ni ziyaret etti. Özel, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal ile Türkevi’nde bir görüşme yaptı.

‘TÜRKEVİ’NDE OLMAK BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI’

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Özel, şunları söyledi:

Özel, “Bugün Türkevi’nde olmak bizim için çok anlamlı. Burası İhsan Sabri Çağlayangil’in Bakanlığı döneminde 1950’lerde dünyanın en büyük bilgisayar firması olarak kurulan firmanın yönetim merkezini satın almasıyla kurulmuş. O günden beri Türkevi adına sahip. Bundan sonra CHP, New York’ta sadece konaklama rezervasyonları yaptıracak otellerde. Otel odalarında, lobilerinde, toplantı salonlarında değil; tüm resmi temaslarımızı Türkevi’nin şartları uygun olduğu şekilde sürdürmeyi düşünüyoruz. Dışişleri Bakanlığı’mızın yetkilileri de bize karşı son derece açık ve misafirperver davrandılar.” dedi.

‘PARAYLA PULLA ÖLÇÜLECEK BİR TARAFI YOK’

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerin de isminin geçtiği yolsuzluk soruşturması ile ilgili sorulan soruya Özel şöyle cevap verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD’ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden kimseye yakışmaz. Böylesi binanın kazandırılması süreci içinde bir jest gördüysek fazlasını ABD’nin Büyükelçiliği’ne tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun para ve pulla ölçülecek bir tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com