İnce: İYİ Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim

Yerel seçimlerde İYİ Parti'nin rolüne ilişkin konuşan Memleket Partisi lideri İnce, "İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim" dedi.

  • ü
  • 08 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

Muharrem İnce ve Meral Akşener (FOTOĞRAF: ADEM ALTAN / AFP)

Geçen hafta ittifak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel’le görüşen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yeniden baş başa görüşme kararı aldı.

Özel ile görüşmesinde yaklaşan yerel seçimler için, “Katkı sağlamak istiyorum. Ciddiye alalım, bir sürü yer gider” ifadeleri kullandığını belirten İnce, Yalova ile ilgili bilgi verdiğini, “Bunlar talep değil, tespit” dediğini aktardı.

‘ONURLU BİR İTTİFAK İSTİYORUZ’

Sözcü’den İsmail Saymaz’a söyleşi veren Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, muhtemel bir ittifak için ise, “Onurlu bir ittifak. Biz gidip CHP’ye “Şunu ver” demeyeceğiz. Öyle bir talebimiz yok.” şeklinde konuştu.

İnce, CHP’den İzmir adaylığı için ise, “Benim böyle bir talebim olmadı. İzmir kolay mı dersin? İzmir zor. Niye zor? İyi Parti aday çıkarıyor çünkü. DEM Parti de çıkarabilir. İzmir çantada keklik değil.” ifadelerini kullandı.

‘AKP BU SEÇİMDE HİÇ HATA YAPMADI’

“Seçim öngörünüz nedir?” sorusunu ise İnce şöyle yanıtladı:

“AK Parti çok iyi hazırlanıyor. 2019’da büyük hatalar yaptılar. “Pontus” dediler, İmamoğlu’nu VIP’e almadılar. Bu seçimde hiç hata yapmadıklarını görüyorum. Doğru adaylar tespit ediyorlar. (Ankara ve İstanbul için) Bence en iyi adayı koydular İstanbul’a. Turgut Altınok da doğru bir isim. Mansur Yavaş’a göre doğru… Ülkücü oyları paylaşırlar.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘İYİ PARTİ İYİ KAYBETTİRECEK BU SEFER’

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin rolüne ilişkin ise İnce, “Buğra (Kavuncu) kötü aday mı arkadaş? Bir şeyler alacaklar, göreceksin. İyi Parti iyi bir kaybettiren olacak bu sefer, söyleyeyim sana.” değerlendirmesini yaptı, Akşener ile muhtemel bir görüşme takviminin olmadığını söyledi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com