Adaylığı tebliğ edildi: İmamoğlu’nun rakibi Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın açıklayacağı 28 belediye başkan adayından biri de İBB Başkan adayı olacak. Bu ismin eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olacağı kulislere yansırken Erdoğan'ın, Kurum'a adaylığını tebliğ ettiği belirtiliyor.

  • ü
  • 06 Ocak 2024
  • ü
  • Politika

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı için gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarınki açıklamasına çevrildi. Ancak akşam saatlerinde iktidara yakın gazeteciler başta olmak üzere pek çok isim adayın kesinleştiğini ve Murat Kurum’un Ekrem İmamoğlu’nun rakibi olacağını duyurdu.

Açıklanacak isimler arasında İstanbul adayının da olması toplantıya dikkatleri daha da artırırken bu ismin kulislere yansıdığı gibi Murat Kurum olması bekleniyor. Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul adaylığını Kurum’a tebliği etti.

MURAT KURUM KİMDİR?

AKP’nin istanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İnşaat Yüksek Mühendisi ve AKP İstanbul Milletvekilidir. 1976’da Ankara’nın Çankaya ilçesinde memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Ankara Seyranbağları İlkokulu’nda, ortaokul ve lise öğrenimini Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladı.

Ankara Mimar Kemal Lisesinin ardından 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2017’de Yüksek Lisansını, Kentsel Dönüşüm alanında tamamladı.

Murat Kurum, 1999-2005 arası inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel sektör kuruluşlarında çalıştı. 

2005-2006 arasında ise TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında uzman olarak görev yaptı. 

Kurum, 2006-2009 arasında ise TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevinde bulundu. 

Murat Kurum, 2009 yılı ile 2018 yılları arasında ise T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO AŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

SİYASİ KARİYERİ

Murat Kurum, 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk kabinesine Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak atandı.

Kurum’un bakanlığı sırasında Elazığ, Malatya, İzmir, Kastamonu, Bozkurt, Manavgat, Marmaris, Giresun gibi doğal afet yaşanan kentlerde 46 bin afet konutu inşa edildi.

Murat Kurum, muhalefet tarafından büyük bir israf kalemi olarak yorumlanan millet bahçesi projelerinin de mimarı oldu. 484 millet bahçesinin yapımını başlattı, İstanbul’da 39 millet bahçesi yapımını başlattı, bakanlığı döneminde 13’ünü tamamladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili olarak çalışmalarına devam ediyor.
Murat Kurum, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com