‘Mansur Yavaş parti içi konularda artık güçlü ve görüşü alınması gereken unsur’

Sedat Bozkurt, Mansur Yavaş'ın parti CHP'nin parti içi konularda artık güçlü ve görüşünün, değerlendirmesinin alınması gereken bir unsur olduğunu belirtti.

  • ü
  • 01 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Gazeteci Sedat Bozkurt, Mansur Yavaş’ın parti içi konularda artık güçlü, görüşünün değerlendirilmesi ve dikkate alınması gereken bir unsur olduğunu belirtti.

Bozkurt, Kısa Dalga’da yer alan yazısında, geçtiğimiz günlerde uzun bir aradan sonra Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun bir araya geldiğini hatırlatarak, “Şimdi Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Mansur Yavaş bir araya geliyor. Bu toplantıyı Ankara İl Başkanı organize ediyor. Ama büyük bir ihtimalle görüşmenin sadece ilk bölümünde yer alacak. Sonrası üçlü gerçekleşecek. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde parti yönetimine ilişkin eleştiriler dillendirildi. Bu eleştirileri her iki taraf da onayladı. Bu konuda görüş birliğinin olması konuşmanın içeriğini de daha somut ve ileri bir noktaya da taşımıştır muhtemelen. Bunu ileride göreceğiz” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Görüşmelerden çıkarılacak iki sonuç olduğunu kaydeden Bozkurt, “Her 2 görüşmenin değişmez ismi Kılıçdaroğlu. Bu, onu parti içi tartışmalarda bir üst noktaya taşıyor. (Genel başkan adaylığı konusunda onu cesaretlendirecek bir yer değil burası, bunu da not düşmek gerekir) İkincisi Mansur Yavaş. CHP’nin parti içi konularda artık güçlü ve görüşünün, değerlendirmesinin alınması gereken bir unsur…” ifadesini kullandı.

ÖZEL, KILIÇDAROĞLU VE YAVAŞ BİR ARAYA GELİYOR

Bozkurt’un yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Tüzük Kurultayı sonrasında CHP’deki iç hareketlilik artacak. Yaşanan tartışmalar bir olağanüstü kurultayın güçlü ve yüksek sesle dillendirilmesine kadar götürür işi. (Mesele bu sürecin çabuk ve çok az hasar ile tüketilmesinde. Toplumsal muhalefete önderlik edecek yapı olmayınca iktidar bunun avantajını her alanda sonuna kadar kullanıyor. Hem de kendi seçmeni ile de kafa bularak.)

Geçtiğimiz günlerde uzun bir aradan sonra Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu bir araya geldi ve sık sık bir araya gelmek üzere de anlaştılar. Şimdi Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve Mansur Yavaş bir araya geliyor. Bu toplantıyı Ankara İl Başkanı organize ediyor. Ama büyük bir ihtimalle görüşmenin sadece ilk bölümünde yer alacak. Sonrası üçlü gerçekleşecek. İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu görüşmesinde parti yönetimine ilişkin eleştiriler dillendirildi. Bu eleştirileri her iki taraf da onayladı. Bu konuda görüş birliğinin olması konuşmanın içeriğini de daha somut ve ileri bir noktaya da taşımıştır muhtemelen. Bunu ileride göreceğiz.

Kılıçdaroğlu, Özel ve Yavaş görüşmesinde de İmamoğlu’na ilişkin eleştirilerin dillendirilmesi bekleniyor doğal olarak. Burada ifade edilen eleştirilerde de görüş birliğine varılma ihtimali yüksek. Bu görüşmeler biraz önce anlattığım CHP’nin yapısına da tarihsel pratiğine de uygun faaliyetler. Normal karşılanmalı.

Bu görüşmelerin 2 somut tahlili var. Her 2 görüşmenin değişmez ismi Kılıçdaroğlu. Bu, onu parti içi tartışmalarda bir üst noktaya taşıyor. (Genel başkan adaylığı konusunda onu cesaretlendirecek bir yer değil burası, bunu da not düşmek gerekir) İkincisi Mansur Yavaş. CHP’nin parti içi konularda artık güçlü ve görüşünün, değerlendirmesinin alınması gereken bir unsur…”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com