Kulis: Koray Aydın perşembe günü İYİ Parti’den istifa edecek

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın perşembe günü partiden istifa edeceği iddia edildi. Aydın'ın yaptığı son görüşmelerin ardından partiden ayrılma kararı aldığı belirtildi.

  • ü
  • 24 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

İYİ Parti’nin son kongresinde genel başkanlık için aday olan ve yarışı az bir oyla kaybeden Ankara Milletvekili Koray Aydın’ın perşembe günü partiden istifa edeceği açıklandı.

Gazeteci Altan Sancar’ın paylaşımına göre, Koray Aydın’ın İYİ Parti’den istifa etme konusunda kararını verdiğini ve açıklamayı perşembe günü yapacağını belirtti. Sancar’ın paylaşımı şöyle: “Koray Aydın bugün net olarak İYİ Parti’den ayrılma kararı aldı. Geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmelerden umudunun kalmadığını söyleyen Aydın, perşembe günü istifasını kamuoyuna duyuracak.” dedi.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

Meral Akşener’in genel başkanlığı bırakmasının üstünden bir ay geçmeden Cumhurbaşkanlığı’nda Erdoğan’la görüşmesine, bu görüşmeye dair herhangi bir açıklama yapmamasına “İYİ Parti’ye gönül veren milyonların vicdanını kanattı” eleştirisini getiren Aydın, Müsavat Dervişoğlu başkanlığındaki parti yönetiminin de Akşener’den farklı bir tutum izlemediğine dair görüşlerini bayramdaki temaslarında partililerle paylaştı.

Aydın’ın; Akşener’in bir yandan iktidara muhalif görünmesini ama bir yandan da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesini “Sarayın vesayeti” olarak değerlendirdiği, benzer tavrı Dervişoğlu’nun da sergilediğini yakın çevresiyle şöyle paylaştığı öğrenildi:

“Partinin kurumsal kimliğini yıpratan Akşener hakkında partide disiplin süreci başlatılmadı. Akşener-Erdoğan görüşmesine kızan Dervişoğlu, bayramda Akşener’i ziyaret etti. Bayramlaşmaya tamam diyelim ama o ziyaretten fotoğraflar paylaşılması; İYİ Parti yönetiminin Meral Hanım’a tavır koymak bir yana, onunla beraber olduğunu gösteriyor. İYİ Parti Akşener’in, Akşener de sarayın vesayeti altında. Hepsi saraya kızıp, soluğu sarayda alanlar kervanına katılıyor. Akşener de Dervişoğlu da hayal kırıklığı. Bahçeli’ye MHP’yi MHP olmaktan çıkardı diye nasıl kızmışsak, bugün de Akşener’e İyi Parti’yi İyi Parti olmaktan çıkardı diye kızgınız. İyi Parti; iktidara karşı el yükselten kuruluş ilke ve hedeflerinden koptu. Saray vesayetindeki bir partide benim kalmam mümkün görünmüyor.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com