İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu: ‘Seçim sonuçlarını çok olumsuz görmüyorum’

İYİ Parti Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, Meral Akşener’in aday olmama kararı için “Seçim sonuçlarını yeteri kadar analiz etmeden karar aldığını düşünüyorum” dedi. Dervişoğlu, yerel seçimde aldığı yüzde 3,7'lik oyun yüksek olduğunu belirterek, "Seçim sonuçlarını çok olumsuz görmüyorum" ifadesini kullandı.

  • ü
  • 20 Nisan 2024
  • ü
  • Politika

31 Mart yerel seçimlerinden umduğu sonucu alamayan İYİ Parti’nin, 27 Nisan’da yapılacak olağanüstü kurultayı, parti için bir anlamda yeni bir milat olacak.

İYİ Parti Genel Bakan adayı Müsavat Dervişoğlu, Habertürk’te Genel Başkan Meral Akşener’in aday olmadığı kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘GENEL BAŞKAN SONUÇLAIR YETERİ KADAR ANALİZ ETMEDİ’

Dervişoğlu, adaylık süreciyle ilgili konuşurken yerel seçimde alınan sonucu da “olumsuz” olmadığını savundu. Dervişoğlu, “Genel başkanımız şayet aday olurlarsa aday olmayı düşünmeyeceğimi ifade etmiştim. Bir yerel seçim geçirdik. Öncesinde partimizin yetkili kurulları seçimlere hür ve müstakil olarak girme kararı aldı. Bu karar yetkili organlar, il ve ilçe teşkilatlarında en ince ayrıntısına kadar konuşarak alındı. İYİ Parti seçimde beklentisine karşılık verebilecek seçim sonucu elde edemedi. Sayın genel başkanımız daha önceden kamuoyuna deklare ettiği gibi aday olmayacağını ve partiyi kurultaya taşıyacağını söyledi. Kurucusu olduğum İYİ Parti’de görevden kaçmam sözkonusu olamayacağı için aday olma kararı aldım. Sayın genel başkanın bu kararı seçim sonuçlarını yeteri kadar analiz etmeden aldığını düşünüyorum. Yerel seçim sonuçları analiz edildiğinde İYİ Parti’nin ömrüne vade biçen kişilerin penceresinden bakmıyorum. Seçim sonuçlarını olumsuz görmüyorum” şeklinde konuştu.

“Başka bir arkadaşım kazandığında onun yanında saf tutacağımı taahhüt ederim” diyen Dervişoğlu, “Diğer arkadaşlarım da aynı cevabı vereceklerdir diye ümit ederim. İYİ Parti hikayesi olan bir parti. Bu partinin kuruluşunda emeği olan çok sayıda arkadaşımız var. Kuruluş öncesinde hukuk ve demokrasi mücadelesi de malumunuz” ifadesini kullandı.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

‘ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN ALTINDA İMZA ATMAYIZ’

Sistemin değiştirilmesi yönünde eleştirilerini sürdürdüklerini kaydeden Müsavat Dervişoğlu, “Bu tartışma kimileri için bitmiş gibi gösterilmek istenebilir. Tek adamlığı dayatacak ve onu tahkim edecek hiçbir Anayasa değişikliğinin altına İYİ Parti olarak imza atmayız. Bunun kefili demokratik hak ve özgürlükleri şerefle savunam milletvekili arkadaşlarımızdır. Partimin müktebesatına güveniyorum. Siyasetçilerimizin ferasetine güveniyorum” dedi.

Meral Akşener’in desteğini aldığı şeklindeki yorumlar da sorulan Dervişoğlu, “Sayın genel başkanımız bu partinin kurucu lideridir. Sayın genel başkanımız tarafından aday çıkarıldığıma dair değerlendirmeler yapılıyor. Buradan onlara sesleniyorum; sayın genel başkanımız bu partinin kurucu lideridir. Gönlünden geçen genel başkan adayı şayet bensem bundan onur ve gurur duyarım. Kendisinin hayır duasını aldım” yanıtını verdi.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com