İsrail’den Türkiye Büyükelçisi’ne: Gidin yasınızı Erdoğan’ın yanında tutun

Türkiye'nin İsmail Haniye için milli yas ilan etmesi nedeniyle Tel Aviv Büyükelçiliği'ndeki bayrak da yarıya indirildi. İsrail Dışişleri Bakanı Katz, Türkiye Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırarak "Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa efendileri Erdoğan'ın yanında yas tutmalılar" dedi. 

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Politika

Türkiye’nin, Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin Tahran’da öldürülmesi üzerine ilan ettiği ulusal yas nedeniyle Tel Aviv Büyükelçiliği ve Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosluğu’nda da bayrakların yarıya indirilmesi, İsrail’le yeni bir kriz yarattı.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Türkiye’nin Tel Aviv elçiliğinin maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını duyurdu. Katz, “7 Ekim saldırılarından sorumlu tuttukları Haniye için İsrail topraklarında yas tutulmasına izin vermeyeceklerini” belirtti.

‘HAMAS’IN TERÖR EYLEMLERİNİ DESTEKLEYEN…’

Katz, “Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye’ye gitmeli ve terör örgütü Hamas’ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan’ın yanında yas tutmalılar” dedi.

Katz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dışişleri Bakanlığı yetkililerine, terör örgütü Hamas’ın lideri İsmail Haniye’nin ortadan kaldırılmasına yanıt olarak Tel Aviv’deki Türkiye Büyükelçiliği’nde Türk bayrağının yarıya indirilmesinin ardından, Türkiye’nin Büyükelçi vekilini ağır bir kınama için çağırmaları talimatını verdim” dedi.

‘TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ’

İsrail Dışişleri Bakanı, şöyle devam etti: “İsrail Devleti, 7 Ekim’de Hamas’ın zulmüne öncülük eden ve televizyondaki korkunç görüntüleri izlerken arkadaşlarıyla birlikte dua ederek, katillere başarılar dileyen İsmail Haniye gibi bir katil için yas ifadelerine tolerans göstermeyecektir.

Büyükelçilik temsilcileri yas tutmak istiyorlarsa Türkiye’ye gitmeli ve terör örgütü Hamas’ı kucaklayan, onun cinayet ve terör eylemlerini destekleyen efendileri Erdoğan’ın yanında yas tutmalılar.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

İSRAİL BAKANI: BAYRAĞI KALDIRIP EVE GİDEBİLİRLER

İsrail’in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de, “Türkiye Büyükelçiliği çalışanlarının bayrağı tamamen kaldırıp eve dönebileceği” yönünde bir açıklama yaptı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com