Fahrettin Altun’un Haniye mesajını yayınlamayan Instagram’a erişim engeli

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram'a bu sabah erişim engeli getirildi. Instagram'a erişim engelinin Fahrettin Altun'un Haniye mesajını engellemesinin ardından gelmesi dikkat çekti.

  • ü
  • 02 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre Instagram’a bu sabah erişim engeli getirildi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun internet sitesinde erişim engelinin süresine ilişkin bilgi yer almıyor. Engellin mahkeme kararı olmadan alındığı belirtildi.

Hamas lideri İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesi ardından yayınlanan mesajları sosyal medya platformları Facebook ve Instagram’ın engel getirdiği iddia edilmişti.

ALTUN’UN MESAJINI ENGELEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Haniye’nin ölümüyle ilgili mesajın sosyal medya platformları tarafından gerekçe gösterilmeden engellendiğini belirterek, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ayrıca, Heniye’nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram’ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.

Küresel sömürü düzenine ve adaletsizliğe hizmet ettiğini defalarca göstermiş olan bu platformlara karşı ifade özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Her fırsatta ve her platformda Filistinli kardeşlerimizin yanında olacağız.

Filistin er ya da geç özgür olacaktır. İsrail ve destekçileri bunu engelleyemeyecektir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com