Gelecek Partili Temurci: Cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek, aramızda abi-kardeş hukuku var

CHP listesinden meclise giren Gelecek Partili Selim Temurci, "Cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek. Aramızda abi-kardeş hukuku var." dedi

  • ü
  • 12 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinden sonra AKP’ye katılacağı iddia edilen Gelecek Partisi Milletvekili Selim Temurci, “AK Parti’nin özüne döneceği mesajı veren Cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek. Aramızda abi-kardeş hukuku var.” dedi.

CHP listesinden meclise giren Gelecek Partili Selim Temurci’nin AKP’ye katılacağı bilgisi siyaset kulislerini hareketlendirmişti. Serbestiyet’ten Hilal Köylü’ye konuşan Temurci, “Cumhurbaşkanımızla, genel başkanımız Davutoğlu ve vekillerimizin bilgisi dahilinde konuştum. Aramızda abi-kardeş hukuku var. 14 Mayıs seçiminden sonra ruh ve kan değişiminden söz eden, AK Parti’nin özüne döneceği mesajı veren cumhurbaşkanımıza destek vermek gerek. Bu, Türkiye’nin özlediği şey. Gelecek’ten ayrılmam konusunda hem AK Parti’nin hem de Gelecek Partisi’nin hukukunu korumak adına şimdi konuşmam doğru olmaz. Süreç ilerliyor.” ifadelerini kullandı.

SAADET GRUBU DA DAĞILIYOR

Bayramdan önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen Temurci’nin AK Parti’ye katılması durumunda Gelecek ve Saadet partili vekillerin birlikteliğiyle oluşan Saadet grubu dağılma riskiyle karşı karşıya kalacak. CHP listelerinden meclise giren 10 Saadet Partili vekil ile 10 Gelecek Partili vekilin biraraya gelmesiyle mecliste Saadet grubu kurulmuştu. Saadet milletvekillerinden Hasan Bitmez’in yaşamını yitirmesinden sonra CHP Kütahya milletvekili Ali Fazıl Kasap, Saadet Partisi’ne geçerek Saadet Grubu’nu dağılmaktan kurtarmıştı. Grup, 20 vekille yoluna devam ediyor. Ancak bir eksilmesi durumunda grup kurmakta kriter olan en az 20 vekilin altına düşmüş olacak ve grup bozulacak.

‘ERDOĞAN İLE SİYASETİN GELECEĞİNİ KONUŞTUK’

Temurci, “Eski bir AK Partili olarak AK Parti’ye mi geçme kararı aldınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Bayramdan önce cumhurbaşkanımızla bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmeden, genel başkanımız Ahmet Davutoğlu dahil partimizdeki vekillerin de haberi vardı. Cumhurbaşkanımız yıllardır siyaset yaptığımız bir büyüğümüz. Herkes Erdoğan’la görüşüyor. Herkesin görüşmesi de gerekir. CHP Genel Başkanı Özgür Özel de, cumhurbaşkanımızın yürüttüğü normalleşme sürecinde Cumhurbaşkanımızla biraraya geldi.

AKP KAPISINI AÇIK BIRAKTI

Benim cumhurbaşkanımızla görüşmem de doğal. Gayet güzel bir sohbet ettik kendisiyle. Siyasetin bugünkü durumunu, geleceğini konuştuk. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmenin hukukunu korumam gerekir. Aynı zamanda birlikte siyaset yaptığımız Ahmet Davutoğlu’nun da hukukunu korumam gerekir. Dolayısıyla şimdi AK Parti’ye geçmekle ilgili bir şey söylemeyi doğru bulmuyorum.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

ERDOĞAN’IN ‘RUH VE KAN DEĞİŞİMİ’ SÖYLEMİNE İKNA OLMUŞ

Şimdi siyasette bir ara dönem yaşanıyor. Cumhurbaşkanımızın özellikle 14 Mayıs seçiminden sonra yaptığı konuşma çok önemliydi. Ruh ve kan değişiminden söz etti. Öze dönüş mesajı verdi. Hepimizin, Türkiye’nin özlediği şeydi bu. Buna destek vermek gerekir. Cumhur İttifakı’yla mücadeleden sonra şapkamızı önümüze koyup, düşünmeliyiz. Daha makro politikalara yönelmeliyiz. Bölünerek değil, birleşerek siyaset yapmalıyız.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com