Erdoğan: Normalleşmesi gereken muhalefettir

Erdoğan, AKP'nin kuruluşundan bu yana kutuplaştırma ve gerilim siyaseti gütmediğini iddia etti. İktidar ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olamayacağını söyleyen Erdoğan, "Normalleşmesi gereken muhalefettir" dedi.

  • ü
  • 26 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, “İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında ittifak olmaz. Muhalefetten kucaklaştırıcı siyasete, devleti ve milleti önceleyen politikalara yaklaşmasını bekliyoruz” dedi.

‘Normalleşmesi gereken muhalefettir’ diyen Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Türkiye’nin güvencesi olduğunu savundu.

‘AKP, KURULUŞUNDAN BU YANA KUTUPLAŞTIRMA GÜTMEDİ’

“AK Parti kuruluşundan bu yana kutuplaşmanın yanında olmadı, asla ve asla gerilim siyaseti gütmedi, hizmetlerinde ayrım yapmadı” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Nice darbe ve vesayet girişimi yaşadık. Ana muhalefet partisi bırakın bizim yanımızda durmayı, siyasetin, demokrasinin yanında bile yer almadı. Ana muhalefetin AK Parti’ye yönelik her saldırının yanında durduğunu görürsünüz. FETÖ’cü hainlerden Gezici vandallara kadar hepsine siyasi himaye sağladıklarını görürsünüz. Siyasi çıkarları uğruna toplumun fay hatlarıyla oynamaktan çekinmediklerini görürsünüz. Burada bir hususu üzerine basa basa ifade etmek istiyorum, bizim siyasette ‘yumuşuma’ çabamız aslında muhalefeti normalleştirme çabasıdır. Dilini söylemini düzeltecek olan muhalefettir. Normalleşmesi gereken muhalefettir.”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘DEVLETİMİZ, DİYARBAKIR-MARDİN’İN YANINDA OLDU’

Erdoğan, Diyarbakır-Mardin yangınlarının köylülerin yaktığı anızdan kaynaklı olduğunu da iddia etti. Erdoğan, “Diyarbakır ve Mardin’deki anız yangınının ilk anından itibaren devletimiz ilgili tüm kurumları seferber olmuştur. Diğer tarafta bir avuç kefen hırsızı ahlaksızca selden kütük kapma yarışına giriyor. 15 insanımızı kaybettiğimiz bir felaket üzerinde tepinenleri milletimizin vicdanını havale ediyoruz. Siyasi bir fırsatçılık ile karşı karşıyayız” dedi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com