DEM Parti: İktidar, yangına müdahalede yetersiz kaldı

DEM Parti, Mardin'le Diyarbakır arasında meydana gelen yangına ilişkin açıklama yaptı: "Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu."

  • ü
  • 21 Haziran 2024
  • ü
  • Gündem

DEM Parti, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi arasında çıkan 7 kişinin hayatını kaybettiği, 10’u ağır 44 kişinin yaralandığı yangına ilişkin açıklama yaptı.

İktidarın yangına müdahalede yetersiz kaldığının vurgulandığı açıklamada “Başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu” denildi.

DEM Parti tarafından yapılan açıklamada “Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil” denildi. Açıklamanın tamamı şöyle:

‘BELEDİYELERİMİZ SEFERBER OLDU’

“Mardin-Diyarbakır arasında dün gece saatlerinde başlayan ve yerleşim yerlerine kadar yayılarak 7 kişinin hayatını kaybetmesine, 10’u ağır olmak üzere 44 kişinin yaralanmasına neden olan yangın faciasının yaralarını halkımızla birlikte sarıyoruz. Acımız büyük, halkımızın başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İktidarın müdahale etmekte geciktiği, yetersiz kaldığı faciaya karşı, başta Diyarbakır, Mardin, Van olmak üzere bütün bölge belediyelerimiz yangına müdahale ederek ve halka yardım ulaştırarak seferber oldu.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

‘FELAKETİN ÜSTESİNDEN GELECEK GÜCÜMÜZ VAR’

Belediye Eş Başkanlarımız, Milletvekillerimiz, Bileşen Partimiz DBP’nin Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, facianın yaşandığı köylerde halkla birlikte hem acıları paylaşıyor hem de yaraları sarmaya devam ediyor. Bu facia bir kez daha gösterdi ki yaşanan hiçbir felakette ve faciada devlet ve iktidar halkın yanında değil. Depremde yoklar, yangında yoklar, sel felaketinde yoklar. Ancak bizim halkımızla birlikte her türlü felaketin üstesinden gelecek gücümüz var!”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com