Kürt siyasetçi Ahmet Türk: Erdoğan, Kürtlere en fazla acı çektiren lider

DEM Parti Mardin adayı Ahmet Türk, Erdoğan'ın 'Kürt sorununu çözecek lider' olduğu yönündeki sözlerine açıklık getirerek, "Devletin bütün kurumlarını ele geçirmiş bir lider var. Devlet içinde bir gücü var, isterse bunu çözebilir dedim. Ama bunu söylerken aynı zamanda da Kürtlere en fazla acı çektiren liderdir" dedi.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın K’ürtlere en fazla acı çektiren lider’ olduğunu söyledi.

DEM Parti’nin Mardin adayı Ahmet Türk, Medyascope’den Ferit Aslan’ın sorularını cevapladı. AKP ve DEM Parti arasında herhangi bir pazarlık yapılmadığını söyleyen Türk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili sözleri tartışma yaratacağa benziyor.

‘ÇÖZERSE ERDOĞAN ÇÖZER’ DEMİŞTİ

Ahmet Türk, geçtiğimiz günlerde KRT Televizyonu’nda yaptığı açıklamada 14-28 Mayıs seçimleri için, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt sorununu çözeceğine inancımız yoktu. Bugün dyok. CHP bu kadar muazzam bir sorunu çözecek kabiliyette değil. Bugün bir lider yok orada. Çözmek isterse Erdoğan çözer, çünkü o lider” ifadelerini kullanmıştı.

‘KÜRTLERE EN FAZLA ACI ÇEKTİREN LİDER’

Ahmet Türk, çok tartışılan ifadeyi niçin kullandığının şöyle açıkladı: “Şimdi devletin bütün kurumlarını ele geçirmiş bir lider var. O bir şey dile getirdiği zaman herkes uyuyor ama Cumhuriyet Halk Partisi gibi bir parti bugün böyle bir şeye kalkışırsa, bu projeyi paramparça ederler, bunu anlatmaya çalıştım. Yani isterse dedim. Bir gücü var, devlet içinde bir gücü isterse bunu çözebilir dedim. Ama bunu söylerken aynı zamanda da bugün Kürtlere en fazla acı çektiren de liderdir. Bunu da ifade ettim. Yani öyle kendisini bir şeyde değil, ama bir gerçeği ifade ettim. Yani bugün bir güce sahipti, devletin kontrolü elindedir, isterse yapabilir ama şimdi başka bir lider. Geçmişte Kürt sorununun çözümü ile ilgili bir adım atmış olsaydı kıyametler kopardı ama biliyorsunuz o dönemde de hiçbir itiraz olmadı.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com