CHP, Hatay’da en başa döndü: Lütfü Savaş’la devam

CHP'de, özellikle depremzedelerin büyük tepkileri ve protestoları sonrası 'adaylığı' tartışmaya açılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş krizi çözüldü. Parti aday değişikliğine gitmeyerek Savaş'la devam kararı aldı. Savaş'ın adaylığının Hatay'da nasıl yankılanacağı merak konusu.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Politika

CHP, aday tanıtım toplantısında anonsu yapılmayan Hatay Adayı Lütfü Savaş için son kararı verdi. Yapılan açıklamada Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiği bildirildi.

CHP, üzerinde bir süredir tartışmalar süren Lütfü Savaş’ın adaylığına devam kararı aldı.

Partinin genel merkezinden yapılan açıklamada son değerlendirmeler sonucunda Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verildiği bildirildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.”

NE OLMUŞTU?

CHP, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Lütfü Savaş’ı açıklamış; ancak depremin yıldönümünde depremzedelerin büyük tepkisi ile karılaşmıştı. Savaş’ın adaylığını istemediklerini belirten depremzedeler, Savaş’ı depremdeki büyük yıkımın sorumlularından biri olarak gösteriyordu. Savaş’ın deprem sonrası çalışmalarında da memnun kalmayan Hataylılar, adayın değiştirilmesini istemiş; bu amaçla CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da protesto etmişti.

CHP lideri Özgür Özel de Hatay’da ‘alternatif’ arayışında olduklarını açıklamış, anketler yaptırdıklarını belirterek aday değişikliği sinyali vermişti. Lütfü Savaş bu amaçla dün CHP Genel Merkezi’ne çağrılmıştı.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com