Bahçeli’den ‘yemin’ açıklaması: Netliğe kavuşması zorunludur

Devlet Bahçeli, askeri okul öğrencilerinin yemin töreni tartışmalarına ilişkin "Vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?" dedi.

  • ü
  • 03 Eylül 2024
  • ü
  • Politika

Bahçeli, bir süre önce yüzündeki morlukla kameraların karşısına çıkmıştı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos’ta Kara Harp Okulu öğrenclerinin mezuniyet töreninde kılıç çekip “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diyerek yemin etmesine ilişkin konuştu.

Bahçeli, “30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur” ifadelerini kullandı. Bahçeli, şunları söyledi:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

BAHÇELİ: YEMİNİN GAYESİ NEDİR?

“Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?

Kanuni yemin dışındaki yeminin üzeri aziz Atatürk’le örtülmemeli ve gizlenmemelidir.

30 Ağustos’u gölgeleyen, ülkemizi meşgul eden, hasımları ümitlendiren, istismar lobisini heyecanlandıran ikinci yemin hadisesinin her bakımdan netliğe kavuşması zorunludur.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com