Bahçeli: Sinan Ateş davasına MHP avukatları katılacak, keyfe göre yargılatmayız

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin 15 dakika gecikmeyle başlayan grup toplantısında konuşmasını oturarak gerçekleştirdi. Sinan Ateş duruşmasına MHP'nin avukatlarının katıacağını söyleyen Bahçeli, "Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi.

  • ü
  • 25 Haziran 2024
  • ü
  • Politika

Partisinin Meclis’teki grup tolantısında konuşmasını oturarak yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, diğer konuşmalarından farklı olarak prompter kullanmadı, konuşmasını kağıttan okudu.

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden MHP’ye “hain bir senaryo” yazılmaya çalışıldığını ileri süren MHP lideri, “Davamızı üç beş çapulcunun keyfine göre yargılatmayız” dedi. Ayşe Ateş’in 1 Temmuz’da görülecek ilk duruşmaya davet ettiği Bahçeli, davaya yalnızca MHP avukatlarının katılacağını duyurdu.

‘ALINLARINI KARIŞLAR, KÜLAHLARINI TERS GİYDİRİRİM’

“Fason bir 12 Eylül iklimi oluşturup davamızı ve partimizi sanık olarak afişe etmeye kalkanların da alınların karışlar, külahlarını ters giydiririm” diyen Bahçeli, muhalif medyayı hedef aldı.

CHP lideri Özgür Özel’in de “siyasi destek” verdiğini söyleyerek MHP’ye yönelik eleştirilerine tepki gösteren Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti davasıyla ilgili gelişmelerde ismi geçen İzzet Ulvi Yönter ile Semih Yalçın’a da sahip çıktı.

Özel’i “Cumhur İttifakı’na karşı ‘yarma’ harekâtı” başlatmakla suçlayan Bahçeli, Cumhur İttifakı için bir kez daha “Cumhur İttifakı Türk milletinin ruh köküdür ve kararlılıkla yoluna devam edecektir” sözleriyle birlik mesajı verdi.

‘ANORMALLİĞİ ARTAN DOZDA YEDİRME SİNSİLİĞİDİR’

CHP lideri Özel eleştirileri üzerinden, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasette esen “normalleşme” dalgasına da kapıyı kapatan Bahçeli, “CHP’nin normalleşme maskeli sahtekar politik tasarımı esasen anormalliğin artan dozajlarda yedirilme sinsiliğinden başka bir şey değildir” dedi. Bahçeli, 1 Temmuz’da görülecek Sinan Ateş duruşmasıyla ilgili şu sözleri sarfetti:


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SİNAN ATEŞ DAVASI: ‘DALIMIZI KIRMAK İÇİN SIRAYA GİRENLER…’

“Söz konusu davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında hiç kimse orada bulunmayacaktır. Herkes eteğindeki taşı döksün de şahit olalım. Kim ne biliyorsa, hangi belge, bilgi ve bulguya sahipse, mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim. Milliyetçi Hareket Partisi ile Ülkü Ocakları’nı en küçük bağ ve bağlantısı olmayan bir cinayetle irtibatlandırıp suçlayanlara, bu can bu bedende olduğu müddetçe hakkımı helal etmeyeceğim, ya bu dünyada ya da mahşerde hepsiyle tek tek hesaplaşacağım. Pensilvanya hukukunun değil Türkiye Cumhuriyeti hukukunun geçerli olduğunu müştereken ve açıklıkla göreceğiz. Dalımızı kırmak için sıraya girenler sakın ayranımızı kabartmasınlar, sabrımızı zorlamasınlar, köklerini kurutmak bizim için an meselesidir. İşte böylesi kurşun gibi ağır ortamda ve bu gelişmelerle bağlantılı olarak Türkiyelilik ve Türkiye milliyetçiliği ibareleri gündeme havale edilmiştir.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com