Ahmet Şık: En büyük sorun, sahipli ama başıboş siyasetçiler

TİP Milletvekili Ahmet Şık, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri sırasında, "Oysa ki sahipli ama başıboş siyasetçiler bu ülkenin en büyük sorunu çünkü çok kalabalıklar, daha kötüsü ülke yönetiyorlar" dedi.

  • ü
  • 30 Temmuz 2024
  • ü
  • Politika

Sokak köpeklerini ‘uyutma’ düzenlemesine karşı çıkan TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, asıl büyük sorunun ‘sahipli ama başıboş siyasetçiler’ olduğunu söyledi. Şık’ın sözleri sosyal medyada viral oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeler içeren 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, AKP’li ve MHP’li vekilerin oylarıyla kabul edildi.

Yasanın görüşmeleri sırasında konuşan TİP Milletvekili Ahmet Şık, iktidarın insani çözümleri yok saydığına dikkat çekti.

Şık’ın ilgili açıklaması şöyle:

“En iyi bildiğinizde ısrar ederek ‘Öldürelim gitsin’ naraları atıyorsunuz. Kurduğunuz yağma düzeninin sonucu olan yoksullukla ilgili böyle ses çıkarmıyorsunuz çünkü yoksulları öldürmüyorsunuz ama açlıktan ölmelerini bekliyorsunuz.

Katliamların önünü açmak için çıkardığınız gürültüyü başıboş siyasetçi sorunu için çıkarmıyorsunuz. Oysaki sahipli ama başıboş siyasetçiler bu ülkenin en büyük sorunu çünkü çok kalabalıklar, daha kötüsü ülke yönetiyorlar.

Kitabı olan olmayan bütün dinlerin yasakları ve haliyle en büyük günahları aynıdır: Kul hakkı yemeyecek, hırsızlık yapmayacaksınız, rüşvet almayacak, öldürmeyeceksiniz ancak kendine dindar diyen sizlerin yaptıklarını ve şu an halinizi düşününce şu tespiti yapmak yanlış olmaz: Bu kainatta sizi cennetine kabul edecek herhangi bir din yok.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com