Yazar Yavuz Ekinci’ye 10 yıl önce yayımlanan romanı için yeni dava

Yazar Yavuz Ekinci, 2014 yılında yayınlanan Rüyası Bölünenler romanı için yeni bir dava açıldığını duyurdu. Ekinci, "Mahkeme, toplatıp yasakladığı 'Rüyası Bölünenler' romanımın kahramanlarını tutuklayıp hapse atamayınca bari yazarını rehin alalım belki gelir diye düşünüyor..." ifadesini kullandı.

  • ü
  • 08 Eylül 2024
  • ü
  • Kültür

Yazar Yavuz Ekinci (Fotoğraf: Selahattin Sevi)

Ödüllü öykü ve roman yazarı Yavuz Ekinci, 2014 yılında yayımladığı romanı “Rüyası Bölünenler” nedeniyle kendisine yeni bir dava açıldığını duyurdu.

Ekinci, “Mahkeme, toplatıp yasakladığı ‘Rüyası Bölünenler’ romanımın kahramanlarını tutuklayıp hapse atamayınca bari yazarını rehin alalım belki gelir diye düşünüyor…” ifadesini kullandı.

Dava süreciyle ilgili bilgi veren Ekinci, şunları kaydetti:

“İstanbul Cumhuriyet Savcısı, 2014 yılında yayınlanan Rüyası Bölünenler’i yazdığım için bana yeni bir dava açtı. Davanın ilk duruşması 18 Eylül Çağlayan Adliyesi, 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde olacak. Duruşma saati: 09: 30

Uzun bir zamandır mahkemelerle boğuşuyorum. Çoğu arkadaşım bana açılan davaların seyrini biliyor. Hem bilgi vermek hem de yaklaşan duruşmayı sizlerle paylaşmak için şu ana kadar olan olayları ve davları art arda yazdım.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, 2011 ve 2012 yıllarında paylaştığım sıradan twitlerden dolayı bana dava açtı. İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandım. Üç duruşmadan sonra mahkeme bana 1 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi.

İstanbul 7. Sulh Ceza Mahkemesi, Şubat 2022’de ifademi bile almadan 2014 yılında Doğan Kitap Yayınevinden yayınlanan Rüyası Bölünenler romanımı yasaklayıp toplattı…”


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

YAZARLARDAN EKİNCİ’YE BÜYÜK DESTEK

Yavuz Ekinci’ye açılan davaya edebiyat, kültür-sanat camiasından birçok isim tepki gösterdi. Yazar Ahmet Ümit, Yavuz Ekinci’nin açıklamasını paylaştığı tweetinde açılan davaya, “Edebiyatı yargılamak, rüzgarı hapsetmeye benzer, asla başarılamaz. Yavuz Ekinci’nin kitaplarına özgürlük…” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Yazar, sunucu yekta Kopan ise tepkisini “Yavuz Ekinci kitap fuarlarında, imza günlerinde okurlarıyla buluşmalı. Ama yazdığı roman nedeniyle adliye koridorlarında, mahkeme salonlarında…” şeklinde dile getirdi.

Yazar Vivet Kanetti Uluç ise şu ifadeleri kullandı: “2014’te yayımlanmış romanla mı uğraşıyorsun hâlâ, ey yüce adelet! Kafkayen labirentlerden vazgeçip lütfen çabalarınızı hakiki kayıp bir çocuğu bulabilmek için seferber edin, acele edin, çember değil zaman daralıyor, yazıktır günahtır.”

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com