30 yıldır cezaevinde olan şair İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi ertelendi

30 yıldır cezaevinde bulunan Şair İlhan Çomak'ın tahliyesi Cezaevi İdari Gözlem Kurulu kararıyla üç aya daha ertelendi.

  • ü
  • 20 Ağustos 2024
  • ü
  • Gündem

Üniversite öğrencisi olarak girdiği cezaevinde 30 yılını tamamlayan Şair İlhan Sami Çomak’ın tahliyesi 3 ay daha ertelendi.

Çomak’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Tam 30 yıldır cezaevinde tutulan Şair-Yazar İlhan Sami Çomak’ın tahliyesine saatler kala, İdari gözlem kurulu tahliyesini üç ay daha uzattı. İlhan’ın mesajı: Ben iyiyim. Güçlü ve ayaktayım. Siz de güçlü olun.
Burdan başı dik çıkacağım, önemli olan budur.”

İLHAN ÇOMAK KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi’nde okurken İlhan Sami Çomak 1994 yılında tutuklandı ve 22 yıl tutuklu kaldı. 2015 yılında müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 19 gün süren ağır işkencenin ardından, Kürdistan İşçi Partisi adına İstanbul yakınlarındaki bir ormanda yangın çıkardığını kabul eden bir ifade imzaladı. İlhan defalarca masum olduğunu iddia etti. Cezaevindeyken sekiz  şiir  kitabı ve sonuncusu olan Geldim Sana 2019 yılında Sennur Sezer Şiir Ödülü’ne layık görüldü. Norveç PEN Kulübü, İlhan’ın derhal serbest bırakılması için küresel bir kampanya başlattı ve Haziran 2020’de kendisine PEN Norveç onursal üyeliği verdi.

 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com