Wim Wenders’in “Mükemmel Günler”i MUBI’de

Wim Wenders'in son filmi "Mükemmel Günler"i 12 Nisan'da MUBI'de gösterime giriyor.

  • ü
  • 23 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Wim Wenders’in son filmi Mükemmel Günler, MUBI kataloğunda yerini almaya hazırlanıyor. Günlük hayatın güzel taraflarını göstermeyi amaçlayan ve prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan film 12 Nisan’da platformda gösterimde olacak.

Paris, Texas ve Berlin Üzerindeki Gökyüzü gibi filmlerle adından sıkça söz ettiren yönetmenin “Tokyo Tuvaleti” isimli kentsel dönüşüm projesinden esinlendiği son filmi Mükemmel Günler, Tokyo’da temizlik işçiliği yapan Hirayama’ya odaklanıyor. Müzik, edebiyat ve fotoğrafçılığa olan tutkusunun peşinden giden ve sakin bir hayat yaşayan Hirayama’nın hayatının ritmi, görüşmediği kız kardeşinin kızı Niko’nun gelişiyle değişiyor.

Filmin ana karakteri Hirayama, yüksek teknolojiye sahip umumi tuvaletleri temizlediği işini özenle yapmaktan gurur duyuyor. Mükemmel Günler, ana karakterin bu elindekilerle hayatını güzelleştirmeyi bilen yaklaşımıyla, rutin eylemleri birer sanata ve çevreyle uyumlu geleneğe dönüştürme konusunda izleyenlere ilham oluyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Müzik kasetleri, ağaçlardan süzülen güneş ışığı, kitaplar gibi gündelik hayatın bileşenlerinde mutluluk arayışının izini süren Mükemmel Günler, 12 Nisan’da MUBI’de erişime açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com