Vizyonda bu hafta: 7 yeni film gösterimde

Animasyondan korkuya farklı seçeneklerin yer aldığı haftanın filmleri arasında tek yabancı yapım namı diğer Joker’in hikâyesi: Joker: İkili Delilik

  • ü
  • 06 Ekim 2024
  • ü
  • Kültür

Yerli filmlerin yabancı yapımlardan sayıca çok olduğu vizyon haftasında biri yabancı yedi film izleyiciyle buluştu. Animasyondan korkuya farklı seçeneklerin yer aldığı haftanın filmleri arasında tek yabancı yapım namı diğer Joker’in hikâyesi…

Joker: İkili Delilik (+16)

Çizgi roman kahramanı Batman’in en büyük düşmanı Joker, ikinci müstakil filmiyle vizyonda. Todd Phillips’in yönettiği ve Joaquin Phoenix, Lady Gaga, Zazie Beetz, Ken Leung’un oynadığı Joker: İkili Delilik (Joker: Folie a Deux) cumu günü vizyona girdi. Akıl hastanesindeki Arthur Fleck, kendini en kötü suçluların kaldığı bir psikiyatri kurumu olan Arkham Asylum’da bulur. Arthur, burada Joker olarak işlediği suçlardan dolayı yargılanmayı beklemektedir. Arthur, Joker kimliğiyle daha fazla mücadele ederken, gerçek aşkı bulduğuna inandığı Harleen Quinzel ile tanışır. Onunla huzuru bulmakla kalmaz aynı zamanda her zaman içinde olan müziği de bulur.

Leydi Di (+16)

Haftanın dikkat çeken yerli yapımlarından ilki Kamil Aydın’ın yönettiği Leydi Di… Mahir İpek, Özge Özder, Safa Sarı, Bestemsu Özdemir, Celil Nalçakan ve Arif Pişkin’in rol aldığı filmde, yeminli mali müşavir Nevzat’ın hikayesine odaklanıyor. Nevzat Kesik, dürüst ve sadık bir yeminli mali müşavirdir. Nevzat’ın hayatı, manevi oğlu muhasebeci Güven tarafından bir dolandırıcılık planının içine düşmesiyle bambaşka bir yöne evrilir…

Tezgah (+16)

Oyuncu Erkan Kolçak Köstendil, ilk yönetmenlik deneyimi Tamirhane’nin (2022) ardından ikinci kez yönetmen koltuğunda. Tezgah’ta yönetmenliği Kadir Çermik ile paylaşan Köstendil, filmin başrollerini ise Damla Sönmez ve Rıza Kocaoğlu ile paylaşıyor. Eşini, en yakın arkadaşıyla aldatırken yakalayan ünlü bir ismin hikayesini konu alan filmde; üç arkadaşın oynadıkları oyunlar, yalanları, birbirlerini ve sevenlerini aldatmaları ortaya saçılıyor.

Güzel Bir Rüya (+13)

TRT Film yapımı Güzel Bir Rüya, Samsun’un Ladik ilçesinde yaşayan iki küçük arkadaş Alper ve İlker’in, Alper’in aşık olduğu film yıldızı Meryem’i bulmak için evden kaçmalarını ve İstanbul’a doğru yolculuklarını konu alıyor. Bu yolculuk, onların kendilerini, ailelerini ve kimliklerini yeniden anlamalarını sağlıyor. Alp Kamber’in yönettiği filmde Meryem Uzerli, Yiğit Nayır ve Mert Nayır rol alıyor.

Yaren Leylek

Halihazırda Bahar dizisinde rol alan Buğra Gülsoy’ın başrolünde oynadığı Yaren Leylek, biraz çocuk biraz genç kategorisine dahil edilebilir. Onur Uzun’un yönettiği filmde Gülsoy’a Seçkin Özdemir, Hande Doğandemir ve Murat Kılıç eşlik ediyor. Filmin konusu şöyle: Adem, annesi Arzu ve babası Hakan’la birlikte babaannesinin evine gelir ve dedesinin leyleği Yaren’le tanışır. Başlayan dostluklarına, kuzeni Kerem ve onun arkadaşı Derya da eşlik eder.

Pırıl: Sayıların Gizemi

Haftanın tek animasyon filmi Fatih Bezirgan’ın yönettiği Pırıl: Sayıların Gizemi, gökyüzünde eşi benzeri görülmeyen bir bulutun ortaya çıkmasından sonra sayıların sırasıyla yok oluşunu anlatıyor. Çocukluk zamanlarında yaşadığı travmaların intikamını almak isteyen İlhan, Biliş ile bütün sayıları yok etmektedir. Sayıların silinmesi hayatı etkiler ve gündelik yaşam durma noktasına gelir. Sorunu çözmek için bir araya gelen Pırıl ve arkadaşları, kendilerini çok zorlu bir maceranın içerisinde bulurlar.

Karanlığın Öfkesi (+16)

Haftanın son filmi ise korku ve gerilim sevenler için. Eski arkadaşlar tatil için Antalya’da buluşur. Otele yerleştikten sonra dışarı çıkarlar. Gittikleri mekanda başka bir grupla tanışırlar. Bölgede düzenlenen geziye dahil olurlar. Fakat peşlerinde sürekli onları izleyen biri vardır. Bu kişi gençlik zamanlarında trafik kazasında ailesini kaybetmesine sebep oldukları kişidir. Plan önceden tasarlanmış, otelde geçmişin intikamının alınması için her şey hazırlanmıştır. Sema Aytaç ile Okan Kara’nın yönettiği Karanlığın Öfkesi’nde Osman Cavcı, Özcan Varaylı, Seval Arun ve Hülya Yeşilay rol alıyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com