Türkiye’nin öncü fırçaları: “İki İmge Yolcusu”

Usta ressamlar Nejad Devrim ve Mübin Orhon’u bir araya getiren sergi “Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu” Arkas Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor.

  • ü
  • 26 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Cumhuriyet’in ilk dönem sanatçılarından Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un çalışmaları Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu sergisi ile bir araya geliyor. Cumhuriyet ideallerinin taşıyıcısı olarak görülen iki sanatçının ve Cumhuriyet’in 100. yaşında gerçekleşen sergi, Devrim ve Orhon’un çalışmalarının cesur ve özgün taraflarını ortaya çıkarıyor.

Müjde Unustası’nın direktörlüğü ve Dr. Necmi Sönmez’in küratörlüğünde gerçekleşen sergide Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un olgunluk dönemi eserleri ilk kez aynı düzlemde buluşuyor. Arkas Koleksiyonu başta olmak üzere Ünal Göğüş, Öner Kocabeyoğlu, Elgiz Müzesi koleksiyonlarından işlerin sergilendiği Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu, sanatçıların daha önce sergilenmemiş eserlerini de sanatseverlerle buluşturuyor.

Sergide, her dönem dinamik kalmayı başarmış bu iki sanatçının günlük hayatlarında kullandıkları nesnelere de yer verilerek ressamların sanatlarıyla birlikte kişisel yaşamlarına da ışık tutuluyor. Müjde Unustası, uluslararası sanat camiası tarafından kabul görmüş ve eserleri dünyanın sayılı modern sanat müzelerinin koleksiyonlarına girmiş ikilinin işlerinden oluşan sergi hakkında “Bu resimlere ve onların ardındaki varoluş mücadelesine baktığımızda, Nejad Devrim’in bir mektubunda dile getirmiş olduğu ‘Güzelliklere tanık olmak’ fikrinin etkileyici renkleri, formlarıyla karşılaşıyoruz. Nejad Devrim ve Mübin Orhon’u genç kuşaklara tanıtırken, cumhuriyet ideallerinin önümüzdeki yüzyılda da önümüzü aydınlatan bir ışık olacağına inanıyoruz.” yorumunda bulunuyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Çalışmalarıyla Türkiye ve Avrupa sanatı arasında köprü kuran Nejad Devrim ve Mübin Orhon’un işlerine odaklanan Nejad Devrim & Mübin Orhon: İki İmge Yolcusu, Alsancak Arkas Sanat Merkezi’nde 2 Haziran’a kadar ziyaret edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com