Oppenheimer, Japonya’da gösterime girdi: Hiroşima sakinleri izlemekte zorlandı…

Oppenheimer, dünyanın neredeyse tamamında gösterime girdikten sekiz ay sonra Japonya'da gösterime girdi. Atom bombasının yapım sürecinin anlatıldığı film, bu bombaların yerle bir ettiği ülkede karışık duygularla karşılandı.

  • ü
  • 31 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Oppenheimer, dünyanın neredeyse tamamında gösterime girdikten sekiz ay ve tam 7 Akademi (Oscar) ödülü kazandıktan haftalar sonra Japonya’da gösterime girdi. ‘Atom bombasının babası’ olarak adlandırılan Oppenheimer’ın filmi Japonya’da hem övgü hem de eleştiri topladı. Bazı sinemaların filmin içeriğiyle ilgili uyarılar yayımladığı belirtildi.

İLK YORUMLAR

ABD’nin J. Robert Oppenheimer’ın geliştirdiği nükleer bombayı atması sonucu kuzeni ölen Hiroşima’nın eski belediye başkanı Takashi Hiraoka’dan gelen yorum da bu gecikmenin neden kaynaklandığını açıklar nitelikte. Filmin iyi olduğunu düşündüğünü ancak bombanın sonuçları ve kurbanları hakkında daha fazla bilgi içermesi gerektiğini söyleyen Hiroaka “Her şeyden önce filmin, nükleer silahların insanlık dışı olduğunun kabul edilmesini sağlamasını istiyorum.” yorumunda bulundu. 

Filmin Akademi Ödüllerini kazanmayı hak eden bir film olduğunu belirten ve sadece soyadını veren 37 yaşındaki Hiroşima sakini Kawai ise “Ancak film aynı zamanda atom bombasını öven bir şekilde tasvir ediyor ve Hiroşima’da kökleri olan biri olarak izlemekte zorlandım.” dedi.


96’ncı Oscar ödülleri sahiplerini buldu

Oscar’ın habercisi BAFTA’ya Oppenheimer damgası

Japonya, Hollywood için büyük bir pazar olmasına rağmen şimdiye kadar dünya çapındaki gösterimlerin dışında bırakıldı. Nükleer patlamalar İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminde ülkenin batısındaki Hiroşima ve güneyindeki Nagazaki kentlerini harap etmiş ve 200,000’den fazla kişinin ölümüne neden olmuştu. 

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com