İKSV Galaları ilk gösterimini ‘Demir Pençe’ ile yapıyor

Demir Pençe Türkiye’de gösterime girmeden önce, ilk kez İKSV Galaları kapsamında izleyiciyle buluşuyor.

  • ü
  • 22 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Yılın en çok beklenen filmlerini seyirciye Türkiye’de ilk kez görme deneyimini yaşatmak ve geniş̧ kitlelere hitap edebilecek nitelikte filmler göstermek amacıyla hareket eden İKSV Galaları bu yıl ilk galasını Demir Pençe (The Iron Claw) ile yapıyor. Film, İstanbul Film Festivali ve Filmekimi’nin yapıldığı ekim ve nisan ayları dışında, her ay bir film gösterilmesi hedeflenen İKSV Galaları kapsamında yapılacak özel bir gösterimle Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

FİLMİN HİKÂYESİ

Yönetmenliğini Sean Durkin’in yaptığı film Amerikan güreşinde bir döneme damgasını vuran Von Erich kardeşlerin hikâyesine odaklanıyor. Güreşin rock yıldızları olarak anılan bu ailenin zaferler ve trajediler içeren, duygu yüklü hayatını anlatan filmin başrollerini Zac Efron, Jeremy Allen White ve Harris Dickinson paylaşıyor.

Kendisi de çok başarılı bir güreşçi olan baba Fritz Von Erich, oğullarını zirveye taşımak için onlara despotça yöntemler uygularken aile, çalkantılı olaylar ve büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Başrollere Maura Tierney, Stanley Simons, Lily James, Holt McCallany gibi isimlerin eşlik ettiği filmde yer alan dövüş sahneleri canlı olarak izleyici karşısında tek defada çekildi.

Yönetmen Durkin’in “Demir Pençe yas ve acı hakkında değil; acıyı görmezden gelmenin sonuçları üzerine; aile, baba-oğul ilişkileri ve kardeşler hakkında bir film” sözleriyle anlattığı film, ABD Ulusal Eleştiri Kurulu’nun 2023’ün En İyi 10 Filmi listesinde yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Dünya prömiyerini Kasım 2023’te Dallas’ta yapan Demir Pençe, İKSV Galaları kapsamında gerçekleşecek olan özel gösterimle 7 Mart Perşembe günü saat 21.00’de Kadıköy Sineması’nda izleyiciyle buluşacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com