Hattat Emin Barın’ın eserleri Artİstanbul’da

Usta hattat Emin Barın'ın 230 eserinden oluşan Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” adlı sergi Artİstanbul Feshane’de ziyarete açılıyor.

  • ü
  • 15 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Hattat ve cilt sanatçısı Prof. Dr. Mehmet Emin Barın’ın yaklaşık 230 eserinden oluşan Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” adlı sergi, 21 Şubat’ta Artİstanbul Feshane’de ziyarete açılıyor.

Sergi, Türk grafik sanatının usta isimlerinden Barın’ın, geleneğin ötesine geçerek moderne uzanan özgün yaklaşımıyla ürettiği eserlere odaklanıyor.

İstanbul’da Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde ve Almanya’da aldığı eğitimlerin ardından uzun süre kendini grafiker olarak tanımlayan Emin Barın, 1940’lı yıllarda Latin harfli yazılar üzerine çalışmalar yürüttü.

1960’ların ilk senelerinde, önceden beri ilgi duyduğu hat sanatı ve Arap alfabesi üzerine çalışmalarına başlayan Barın’ın Arap harfli yazı çalışmaları, birbiriyle yakın bağlantı içinde icra ettiği üç alanda belirginleşiyor: Celî Divanî yazıları, Kûfi yazıları ve kendisinin “Serbest Yorumlar” olarak adlandırdığı, Batı’daysa daha sonradan Kaligrafik Modernizm olarak adlandırılan ifade biçimi…

Bu haberler de ilginizi çekebilir:


Usta sanatçının bu üç alanda icra ettiği, hem klasik hat estetiğini gelenekten fazla uzaklaştırmadan ürettiği hem de bahsedilen estetiğin dışına çıkarak geometrik formların evrimiyle grafik bir anlam kazandırdığı eserlerinden oluşan geniş bir seçki, Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisinde görülebilir.

İBB Kültür ve İBB Miras’ın katkılarıyla düzenlenen serginin küratörlüğünü sanat tarihçisi Ali Kayaalp üstleniyor.

Emin Barın: “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” sergisi 29 Nisan 2024 tarihine kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com