“Falstaff” operası Mayıs’ta AKM’de

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, “Falstaff” operasını Mayıs ayında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak.

  • ü
  • 07 Mayıs 2024
  • ü
  • Kültür

Bir insanlık komedyası olan Giuseppe Verdi’nin son baş yapıtı Falstaff operası Mayıs ayında Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek operada Sırp bariton Zeljko Lucic ile Grammy ödüllü tenor Bülent Bezdüz’ün de yer alacak.

William Shakespeare’in Windsor’un Şen Kadınları ve IV. Henry oyunlarından uyarlanarak hazırlanan ve Verdi’nin birçok dramatik ve trajik opera bestesinin ardından bestelerken büyük bir keyif aldığını belirttiği bu gülünç ve nükteli opera eserinin librettosu Arrigo Boito’ya ait. İtalyanca seslendirilecek eserin koro şefliğini Paolo Villa üstlenirken dekor tasarımını Efter Tunç, kostüm tasarımını Ayşegül Alev, ışık tasarımını ise Yakup Çartık hazırladı.

Aşk, para, hırs, entrikalar kısaca tüm beşerî duyguların yaşandığı bir karmaşanın sonunda her şeyin bir şakadan ibaret olduğu vurgulandığı operada Shakespeare’in yarattığı en eğlenceli karakterlerden biri olan şişman çapkın Falstaff’ın, iki iyi dost olan Alice Ford’u ve Meg Page’i baştan çıkarmaya çalışması ile başlayan olaylara yer veriliyor.

Eserde “Sir John Falstaff” rolünde N.Işık Belen, Zeljko Lucic; “Ford” rolünde Caner Akgün, Alper Göçeri; “Fenton” rolünde Bülent Bezdüz, Ufuk Toker; “Dr.Cajus” rolünde Çağrı Köktekin, Anıl Önder; “Bardolfo” rolünde Hazal Ata, Bahadır Özkoca; “Pistola” rolünde Erdem Sakarya, Ali Haydar Taş; “Alice Ford” rolünde Esra Abacıoğlu Akcan, Şebnem A. Kışlalı; “Nannetta” rolünde Sevim Ateş, Özgecan Gençer; “Mrs. Quickly” rolünde İpek Zehra Evre, Deniz Likos; “Mrs.Meg Page” rolünde Barbora F.Hitay, E.Tuğba Tekışık dönüşümlü olarak sahnede alacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

8, 11 ve 18 Mayıs’ta AKM’de sahnelenecek olan Falstaff operasının biletleri biletinial üzerinden temin edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com