Doğadan, toplanan ve dönüşen: “Derinin Altında Su Var”

Gülhatun Yıldırım’ın canlı performanslarının çıktıları “Derinin Altında Su Var”da bir araya geliyor.

  • ü
  • 17 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Üretimleri biyografik katmanlara, kişisel deneylere, sürece yayılan gözlemlere ve farklı medyumlara dayanan Gülhatun Yıldırım’ın canlı performanslarının çıktıları Derinin Altında Su Var adlı sergide bir araya geliyor. Sergi; sanatçının 2023 yılında Almanya’da Ren Nehri’nde gerçekleşen Sonsuz ve Öteki, 2022 yılında İtalya’da Friuli-Venezia Giulia Bölgesi ve İsonzo Nehri’nde gerçekleşen Ay ve Güneş, Türkiye’de bir müzede gerçekleşen Polynya isimli performanslarını bir araya getiriyor.

Derinin Altında Su Var’da fotoğraf, video, defter, gibi dokümantasyon çeşitleri ile beraber, performansların ana elementi ve üç performansın ortak birleştirici noktası olarak organik bir kalıntı niteliğinde olan su da yer alıyor. Simge Burhanoğlu ve Azra İşmen danışmanlığında Performistanbul tarafından düzenlenen sergi, “doğadan, toplanan ve dönüşen” suyun üç farklı hikâyesiyle performansların yolculuğuna tanıklık etme imkânı sunuyor.

DÖNÜŞEN, DOĞADAN, TOPLANAN

Sergide büyük buz kütlesinden eritilerek elde edilmiş suyun eşlik ettiği Polynya performansı “dönüşen su” kategorisinde, video dokümantasyonu ile beraber nehirden gelen suyun yer aldığı Sonsuz ve Öteki “doğadan alınan su” kategorisinde, performans süresince tutulan defter günlüğün yanında çevredeki insanlardan, mekanlardan alınan suyla Ay ve Güneş “toplanan su” kategorisinde sergileniyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sürecin izlerini kendi içinde taşımaya ve yaşatmaya devam eden performanslara yer veren Derinin Altında Su Var, 17 Nisan – 27 Nisan 2024 tarihleri arasında Bilsart’ta görülebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com