‘As Gaudy As A Butterfly’ Türkiye’ye geliyor

Co+Lab Kolektifi’nin ikinci sergisi ‘As Gaudy As A Butterfly’ İstanbul’da ziyarete açılıyor.

  • ü
  • 13 Mart 2024
  • ü
  • Kültür

Sanatçıların renklerle ifade biçimlerine ve renklere yükledikleri sembolik kavramlara odaklanan As Gaudy As A Butterfly (Rengarenk) Valensiya’dan sonra İstanbul’da ziyaretçisiyle buluşuyor. Farklı ülkelerden ve kültürlerden 19 sanatçıyı bir araya getiren serginin küratörlüğünü Sinem Yıldırım ve Burcu Sülek üstleniyor.

Aşkı, yasakları, direnişi, sınıf ve cinsiyet mücadelesini sembolize eden, hükümetler tarafından yasaklanan ya da insanları kategorize eden rengi hükümetlerin elinden sanatçılar tarafından geri alışının vurgulandığı sergi, rengin sanatçıların elinde büründüğü hâlleri sergiliyor.

Co+Lab Kolektifi’nin ilk sergisi olan ve İstanbul, Atina, Gent ve Stokholm’de sanatseverlerle buluşan Declaration Of Sentiments (Duygular Bildirisi) toplumsal cinsiyet tartışmalarını, kadın olma hâllerini ve kadının toplumsal rollerini odağına alarak 20 kadın sanatçıyı bir araya getirdi. İlk sergide olduğu gibi As Gaudy As A Butterfly da takıyı salt bir süs nesnesi olarak değil, kavramsal bir sanat nesnesi olarak ele alıyor.

Sanatçıların renklerle sembolize ettikleri kavramlara odaklanarak rengarenk, düşünsel ve düşsel bir seçki sunan sergide, Anna Talbot, Burcu Sülek, Christoph Straube, Daniel Kanarik, Diederick Van Hovell, Felieke Van Der Leest, Karin Roy Andersson, Karin Seufert, Katia Rabey, Lucie Houdkova, Melanie Isverding, Patricia Domingues, Ryungjae Jung, Selen Özus, Seulki Lee, Sinem Yıldırım , Tore Svensson, Urmas Lüüs, Yong Joo Kim yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

As Gaudy As A Butterfly 6 Nisan’a kadar Goba Art & Design’da sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com