Arter’in ‘Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’ 5. yılını kutluyor

Arter tarafından düzenlenen ‘Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’ 5. edisyonuyla müzikseverlerle buluşuyor.

  • ü
  • 20 Şubat 2024
  • ü
  • Kültür

Gedik Orkestrası (Fotoğraf: Arter)

Matthias Osterwold’un sanat yönetmenliğinde gerçekleşecek olan 5. Yeni ve En Yeni Müzik Festivali, yeni müzik alanında zengin bir seçki sunuyor. Türkiye’den ve dünyadan müzisyen, besteci ve sanatçıların katılımıyla, öncü ses çalışmaları ve seçili eserlerin prömiyerlerinin yanı sıra atölyeler ve mecralar arası performansların yer alacağı festival 22–25 Şubat 2024 tarihleri arasında Arter’in performans salonlarında yer alacak.

Juliet Fraser ve Mark Knoop (Fotoğraf: Arter)

Festivalde Öne Çıkanlar

Arter’in “Yeni ve En Yeni Müzik Festivali’nin beşinci yaşını beraber kutlayalım!” çağrısıyla duyurduğu festival, 22 Şubat Perşembe günü, Onur Türkmen’in bestesi Bizans’a Seyrederken (Sailing to Byzantium) üzerine kurgulanan ayinsel bir drama ile başlayacak. Şef Orhun Orhon yönetimindeki Gedik Filarmoni Orkestrası tarafından sergilenecek eser, İrlandalı şair William Butler Yeats’in gerçekçiliği ve Ahmet Haşim’in sembolizmini, zamandan bağımsız bir modernizm ile İstanbul’da buluşturuyor.

Hezarfen Ensemble (Fotoğraf: Arter)

Mizahi çizimler ve müzikal minyatürlerle absürd performanslar tasarlayan Norveçli besteci Øyvind Torvund’un Gelecek Operalar için Planlar  (Plans for Future Operas) adlı eserinin Türkiye prömiyeri, 23 Şubat Cuma akşamı Juliet Fraser ve Mark Knoop’un performansıyla Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Didem Coşkunseven, Artun Çekem, Onur Dülger, Zeynep Toraman, Fulya Uçanok ve Arda Yurdusev’in bestelerinin prömiyerleri ise festivalin son günü Hezarfen Ensemble’ın farklı ve zıt bir bakış açısıyla sunacağı performansla gerçekleşecek.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Nicolas Collins, Juliet Fraser & Mark Knoop, Mieko Suzuki & Claudia Rohrmoser, Cevdet Erek, Raed Yassin gibi sanatçıların sahne alacağı festivalde yer alacak parçalara Arter tarafından hazırlanan çalma listesine Spotify üzerinden ulaşılabilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com