Alman sinemasının başarılı örnekleri “Kino 2024” ile Türkiye’de

Goethe-Institut, Almanya yapımı filmleri Kino 2024 ile Türkiye izleyicisi ile buluşturuyor. Programın İstanbul gösterimleri Sinematek ortaklığıyla hayata geçiyor.

  • ü
  • 29 Nisan 2024
  • ü
  • Kültür

Dirsek filminden

Alman sinemasının son bir yıl içerisinde festivallerde dikkat çeken ve ödüller kazanan başarılı yapımları Goethe-Institut’ün programı “Kino 2024: Alman Filmleri Türkiye’de” ile Türkiye’ye geliyor. Programın Sinematek/Sinemaevi ortaklığıyla gerçekleşecek olan İstanbul gösterimlerinde 7 film izleyici ile buluşacak. Sonbahar aylarında ise filmler diğer şehirlerde de gösterime girecek.

43. İstanbul Film Festivali çerçevesinde gösterilen Alman yapımlarıyla başlayan Kino 2024’ün Sinematek/Sinema Evi’ndeki programı Her Şeyin Teorisi (Die Theorie von Allem) ile açılacak. Timm Kröger tarafından yönetilen ve geçen yıl Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasında Altın Aslan ödülü için yarışan filmin başrol oyuncusu Jan Bülow Kino 2024’ün konuğu olarak İstanbul’a gelecek ve gösterimde yer alacak.

Teaches of Peaches filminden

Berlin Film Festivali’nde ödül alan filmlere yer verilen programda En İyi Belgesel dalında Teddy Ödülü kazanan Teaches of Peaches de gösterilecek. Philipp Fussenegger ve Judy Landkammer’in yönetmenliğini üstlendiği film, son 20 yıl içerisinde kuir feminist bir ikona dönüşen Peaches, gerçek adıyla Merrill Beth Nisker’ı anlatıyor. Berlinale’nin Forum bölümünde Caligari-Preis’i kazanan Narges Kalhor’un yönettiği Shadid de programda yer alan filmler arasında. Film, 2009’da Almanya’ya iltica başvurusu yapan İranlı muhalif sinemacı Kalhor tarafından hem geride bıraktığı ve kurtulmaya çalıştığı köklerinin hem de yeni vatanında sürekli karşı karşıya kaldığı katı bürokrasinin yaratma sürecini nasıl etkilediği üzerine getirilen bir taşlama

Her Şeyin Teorisi (Die Theorie von Allem) filminden

Programın kapanışı, Berlin Film Festivali’nde Generation bölümünde prömiyerini yapan Tarabya Kültür Akademisi konuk sanatçı programının bursiyerlerinden Aslı Özarslan’ın yönettiği Dirsek’in (Ellbogen) film ekibinin katılımıyla gerçekleşecek olan gösterimiyle sona erecek. Fatma Aydemir’in aynı adlı ödüllü ilk romanından sinemaya uyarlanan film, 18. yaş gününü kutlarken beklenmedik şekilde ölümcül bir kazaya bulaşan Hazal’ın Almanya’dan Türkiye’ye kaçışını anlatıyor.

Verbrannte Erde filminden

Programda ayrıca, Türkiye’deki ilk gösterimi de Kino 2024 kapsamında gerçekleşecek olan Thomas Arslan’ın yeni filmi Verbrannte Erde, Markus Stein imzalı belgesel film Baldiga: Entsichertes Herz (Baldiga: Özgür Kalp) ve Dane Komljen’in Berlin’in doğusundaki kuir feminist bir komünün gündelik hayatını filme aldığı The Garden Cadences (Bahçe Kadansları) da yer alıyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Sinematek/Sinema Evi’nde gerçekleşecek olan Kino 2024 gösterimlerinin biletleri Mobilet üzerinden temin edilebilir.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com