‘Yumuşama’da test haftası: Kobani davası, Osman Kavala’nın yeniden yargılanması…

AKP'nin siyasette 'yumuşama' söyleminin test edileceği bir hafta giriliyor. Kobani davasındaki karar, Osman Kavala'nın yeniden yargılanma başvurusu, Yargıtay'daki seçim, Ayhan Bora Kaplan ve Sinan Ateş davasındaki gelişmelerin ülkedeki siyasi ortamın direk etkilemesi bekleniyor.

  • ü
  • 13 Mayıs 2024
  • ü
  • Gündem

Recep Tayyip erdoğan (Fotoğraf: Thaier Al-Sudani / AFP)

Yargıda bu hafta verilecek kararlar AKP’nin ‘yumuşama’ söylemi test edilecek.

Haftanın ilk günü Yargıtay’da Muhsin Şentürk’ün çekilmesiyle kalan Mehmet Akarca ve Ömer Kerkez arasında yeniden oylama yapılacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre Şentürk’ün destekçilerinin Mehmet Akarca’yı destekleyeceği belirtiliyor. Muhsin Şentürk’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargıtay Başsavcılığı görevine atanması bekleniyor.

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ gibi çok sayıda siyasetçinin yargılandığı Kobani davasında karar 16  Mayıs tarihinde açıklanacak.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

    AKP’nin ‘yumuşaması’ etki ajanlığına takıldı: ‘Çok tehlikeli, felaket bir düzenleme…’

    Dünden bugüne bir Erdoğan klasiği: Yumuşama mı, U dönüşü mü?

    /ilgilihaberpostici]

    Yumuşama tartışmalarında ismi ön planda olan Osman Kaval’nın yeniden yargılama başvurusu ile ilgili karar verilecek. Kavala’nın AİHM kararına dayanılarak yeniden yargılanması ve serbest bırakılması bekleniyor.

    Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün üç önemli üst düzey müdürün açığa alınmasına yol açan Ayhan Bora Kaplan davasında haraketlilik sürüyor. Müdürlerin hakkında rüşvet almak, dosyaya AKP’li önemli isimleri eklemekle suçlanıyorlar.

    Sinan Ateş cinayeti davasının iddiananamesinin kabul edilmesinin ardından tartışma iyice alevlendi. Cinayette MHP ve Ülkü Ocakları’nın bağlantısını ortaya koyacak deliller iddianameye girmemesie rağmen kamuoyuna sürekli yeni bilgiler paylaşılıyor.

    Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

    ÖNERİLEN İÇERİKLER

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com