Yine kapı zilini çalıp ‘terör operasyonu’ yaptılar: Delil olarak mutfak harçlığına el koydular

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son dört gün içinde 27 ilde 74 Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen kişinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, gözaltına alınan kişilerin evlerinden alınması ve delil olarak mutfak harçlıklarına el konulduğu görüntüyü servis etti.

  • ü
  • 15 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son günde Gülen cemaati mensubu oldukları iddiasıyla 74 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Yerlikaya, 27 ilde Gülen cemaati mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 74 kişinin gözaltına alındığını belirterek, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucu; Adana, Ankara, Antalya, Ardahan, Aksaray, Bartın, Bursa, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Isparta, İzmir, Karaman, Kocaeli, Konya, Kütahya, Kırşehir, Malatya, Manisa, Mersin, Ordu, Sakarya, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat’ta cemaat mensubu olduğu iddia edilen kişilere operasyon düzenlendiğini açıklardı. Yerlikaya, gözaltına alına kişilerin cemaatin yapılanması içinde bulunduklarınını, ankesörlü telefon ve ByLock kullandıklarını iddia öne sürdü.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

Yerlikaya, bu kişilerle ilgili çok miktarda dövize ve dijital materyale el konulduğunu söyledi. Bakan Yerlikaya’nın çok miktarda dövize ve TL ‘ye el konulduğu ifadesine ilişkin görüntülere bakılığında bir ailenin mutfak harçlığına el konulduğu görülüyor.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com