29 ilde 108 kişi Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde Gülen cemaati mensubu olduğu iddiasıyla 108 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

  • ü
  • 04 Temmuz 2024
  • ü
  • Gündem

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 29 ilde Gülen cemaati mensubu olduğu iddia edilen kişilere yönelik operasyonlarında 108 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonların Adana, Ankara, Adıyaman, Antalya, Aksaray, Aydın, Bolu, Bursa, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kahramanmaraş, Kırşehir, Malatya, Mersin, Muş, Sakarya, Sinop, Siirt, Şırnak, Tokat ve Uşak illerinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Yerlikaya, yakalanan kişilerin cemaatin ‘mahrem’ yapılanmasından olduklarını ve ‘gaybubet evlerinde’ saklandıklarını iddia etti. Bu kişilerin ankesörlü telefon kullandıkları ve bazıların kesinleşmiş hapis cezaları olduğunu öne sürdü.Yerlikaya, bu kişilerle birlikte ellerindeki para ve dijital meteryale (cep telefonu, tablet, bilgisayar) el konulduğunu kaydetti.

Velev'i Google Haberler üzerinden takip edin

ÇOK OKUNANLAR

ÖNERİLEN İÇERİKLER

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com